Mainos

Kolari erotti kunnanjohtajansa

Kolarin kunnanvaltuuston erottama kunnanjohtaja Heimo Liikamaa aikoo valittaa valtuuston päätöksestä Lapin lääninoikeuteen. Liikamaa pitää selvänä, että erottamispäätös ei pidä oikeudessa, ja että hänelle joudutaan maksamaan palkka jäljellä olevalta määräajalta. Liikamaalla olisi ollut viisivuotista johtajakautta jäljellä kaksi vuotta.

Kolarin kunnanvaltuusto erotti Liikamaan luottamuspulaan vedoten äänin 19-8. Erottamiseen muodollisesti vaadittavaan kahden kolmasosan enemmistöön olisi riittänyt 18 ääntä. Ratkaisevaa äänestystä eilisillan kokouksessa edelsi kuuden tunnin keskustelu. Iltaa väritti myös Liikamaan tueksi Kolarissa kerätyn, yli tuhat nimeä sisältävän nimilistan luovutus valtuustolle.

Kolarilaissyntyinen Liikamaa on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hänet valittiin kunnanjohtajaksi kaavoituksen ja maankäytön suunnittelijan tehtävistä yksityisen yrityksen palveluksesta. Liikamaa on paraikaa ollut myös Lapin edustajana Suomen Kuntajohtajat ry:n hallituksessa.

Kunnanvaltuusto asetti alkukesästä tilapäisen toimikunnan selvittämään kunnan tulehtunutta tilannetta ja kunnanjohtajakysymystä. Toimikunta löysi kunnanjohtajan työskentelytavoista kolme perustetta erottamiselle. Ne olivat puutteellisuudet ammattitaidossa, ongelmat johtamistavassa ja ajankäytön huono suunnittelu.

Vastineissaan Liikamaa kiisti toimikunnan perustelut, ja totesi, ettei irtisanomiseen ole kuntalain 25. pykälän mukaisia edellytyksiä. Syytökset olivat Liikamaan mukaan yksilöimättömiä ja epätarkkoja. Lisäksi hän totesi pitäneensä toiminnassaan ensiarvoisen tärkeänä kuntalaisten etujen huomioon ottamista. Vastaavaa perustetta käytettiin myös erottamisen perusteena.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.