Mainos

Kokoomusvaltuutettu: Humalaiset britit pelastivat Bilbaon

Helsinkiläinen kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Terhi Koulumies ehti jo tuomita Guggenheim-museon tulon Helsinkiin, koska siitä todennäköisesti koituu lisäkustannuksia helsinkiläisille veronmaksajille. Hän sanoo Bilbaon suosion perustuvan halpalentoyhtiöihin ja brittituristien bilettämiseen.

- Bilbaon museo avattiin samana vuonna, kun lentoliikenteen sääntelyä lievennettiin Euroopassa ja reittejä avattiin halpalentoyhtiöille. Bilbaostakin tuli halpalentoyhtiöiden uusi kohde. Erityisesti brittituristit saivat mahdollisuuden lentää Espanjaan bilettämään parilla kymmenellä eurolla. Voimme arvata, että heitä ei houkutellut sinne modernin taiteen jano, vaan ihan muunlainen jano, Koulumies sanoo medialle lähettämässään kirjeessä.

Koulumies ei hyväksy verovaroja amerikkalaisen taidemuseon pyörittämiseen nykyisessä taloustilanteessa.

"Ei kunnan ydintoimintaa"

- Se ei kuulu kunnan ydintoimintaan. Poliitikkojen olisi pidettävä huoli ihmisistä. Ennen tällaisten hankkeiden harkitsemista pitää rakentaa uusi lastensairaala, korjata homekoulut ja -päiväkodit ja laittaa kuntoon perusterveydenhoito, Koulumies sanoo.

Koulumiehen mukaan Guggenheim on amerikkalainen bisnes, jossa pienemmät haaramuseot kattavat häviönsä itse. Hän ihmettelee, miksi epäonnistuneista Guggenheim-hankkeista ei kerrota.

Koulumiehen laskelmien mukaan helsinkiläiset maksaisivat Guggenheimista joka vuosi 8,3 miljoonaa euroa.

- Guggenheimin ylläpitokustannukset olisivat 14,5 miljoonaa euroa vuodessa. Jos museon kävijämääräksi oletetaan ylioptimistisesti Kiasman ja Atenan yhteenlaskettu kävijämäärä tuplattuna eli 430 000 henkilöä, veronmaksajien pitäisi silti maksaa joka vuosi 8,3 miljoonaa euroa museon ylläpidosta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.