Mainos

Kokoomusopiskelijat kyyditsevät ihmisiä lakon aikana

Kokoomuksen alainen jäsenliitto Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta aikoo järjestää bussikuljetuksia ihmisille perjantain mielenilmauksen aikana pääkaupunkiseudulla.

Kokoomusopiskelijat kyyditsevät ihmisiä ilmaiseksi Helsingin keskustasta taidemuseo Kiasman edestä Espoon Otaniemeen perjantaina.

Muun muassa kuljetusalan liitto AKT kertoi tänään pysäyttävänsä lähi- ja paikallisliikenteen sekä kaukoliikenteen koko Suomessa. Jo aikaisemmin kerrottiin, että lähiliikenne seisoo pääkaupunkiseudulla perjantaina.

– Uskon, että ihmisillä on akuutti tarve linja-autoon. Itse olen varma, että bussi on todella suosittu, koska se on avoin kaikille, kertoo Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Daniel Lahti.

Lahden mukaan ajatus kyyditysten järjestämisestä lähti ystävien ja muiden työssäkäyvien opiskelijoiden pohdinnoista, miten päästä koululle ja töihin, kun julkinen liikenne ei toimi. 

– Tämä ei ollut varsinaisesti mikään sellainen tempaus, missä halutaan tukea hallituksen politiikkaa. Tämä oli sellainen itsenäinen päätös oikeastaan, en ottaisi tätä sellaisena kannanottona.

– Kyllä minä henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tällaisiin päätöksiin ollaan päädytty sen takia, koska työmarkkinajärjestöt eivät päässeet yhteisymmärrykseen siitä, miten kilpailukykyluokka olisi suoritettu ja sitä kautta halutaan sitten pitää ihmisille sellainen sujuva arki.

Voidaanko tämä kuitenkin nähdä vastatoimena lakkoilulle?

– Jos sen haluaa nähdä vastatoimena, niin ehkä sitten. Meillä on kuitenkin omasta mielestä tällainen rakentava näkökulma ja me halutaan oikeastaan vaan positiivisen kautta mahdollistaa ihmisille sujuva arki. Siellä kun on varmasti vihaisia ihmisiä ja näinä aikoina on ehkä parempi, ettei suututettaisi yhtään enempää ihmisiä, Lahti miettii.

Opiskelijaliitto on Kansallisen Kokoomuksen virallinen jäsenliitto. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.