Mainos

Kokoomusnuorten tuleva varapuheenjohtaja: "Olen toiminut vastuuttomasti"

Kokoomusnuorten uudeksi varapuheenjohtajaksi valittu Markus Vierumäki pyytää anteeksi toimintaansa.

Kokoomusnuorten piiripuheenjohtajat vaativat aiemmin tänään Vierumäen eroa ja sanoivat tämän syyllistyneen "järjestelmälliseen kiusaamiseen ja uhkailuun" alueensa kokoomusaktiivia Merike Mauringia kohtaan.

– Olen toiminut vastuuttomasti tähän mennessä, mutta näkisin, että mitään peruuttamatonta ei ole vielä tapahtunut, Vierumäki sanoo STT:lle.

Lahtelainen Vierumäki on valittu kokoomusnuorten varapuheenjohtajaksi kaudelle 2016-2017.

Kokoomusnuorten puheenjohtajana aloittava Daniel Sazonov tuomitsee Vierumäen toiminnan mutta ei kommentoi erovaadetta.

– Ilman muuta käydään ensinnäkin pelisääntökeskustelu. Meillä on piirijaoston liittojohto koolla tammikuussa ja siellä keskustellaan nimenomaan toimintamalleista ja toimintatavoista. 

"Täysin asiatonta"

Vetoomuksen allekirjoittaneiden piiripuheenjohtajien mukaan Vierumäkeä kohtaan on syntynyt luottamuspula. Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet kokoomusnuorten tämän vuoden piiripuheenjohtajat Uudeltamaalta, Pohjanmaalta, Pirkanmaalta ja varapuheenjohtaja Hämeestä, sekä ensi vuoden puheenjohtajat Oulusta ja Keski-Suomesta. 

Sazonovin mukaan Vierumäen kanssa on käyty tiukka keskustelu järjestön toimintakulttuurista. Hän sanoo saaneensa Vierumäeltä sitoumuksen siitä, että vastaava toiminta ei jatku.

– Vierumäen toiminta on ollut täysin asiatonta ja sellaista, mitä ei voi missään nimessä hyväksyä. Tämä ei ole sitä toimintakulttuuria, mikä kokoomusnuoriin kuuluu.

Mauringin Facebookissa jakamassa kuvakaappauksessa Vierumäki oli sanonut, että "suosittelen myös unohtaa kunnallisvaalit".

Vierumäki ei suostu avaamaan keskustelujaan Mauringin kanssa tarkemmin, mutta sanoo käyttäneensä vääriä sanavalintoja.

– Tietenkään en pysty kenenkään ehdokkuutta estämään. Kun yhdistykset ehdottavat ehdokkaita, niin pystyn ainoastaan siihen vaikuttamaan, keitä nuoret ehdottavat. Se oli ylilyönti ja sitä on pyydetty anteeksi, hän sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.