Mainos

Kokoomusnaiset pyytävät Uosukaista ehdokkaaksi

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen lupautui tänään ottamaan vastaan kokoomuksen naiskansanedustajien delegaation, joka pyytää häntä puolueen presidenttiehdokkaaksi. Tapaaminen tapahtuu eduskunnassa huomenna iltapäivällä.

Uosukainen kertoi eduskunnassa, että hänen kantansa ehdokkuuteen ei ole kuitenkaan muuttunut.

-Lupaan ottaa delegaation vastaan, mutta en lupaa mitään, Uosukainen sanoi.

Kokoomuksen naiskansanedustajat kokoontuivat tänään pohtimaan kokoomuksen presidenttiehdokaskysymystä ja päättivät pyytää Uosukaiselta vastaanottoa mahdollisimman pian pyytääkseen häntä presidenttiehdokkaaksi. Uosukainen on kertaalleen kieltäytynyt puolueen presidenttiehdokkuudesta. Hän on kuitenkin sitä mieltä, että puolueella täytyy olla oma ehdokas.

Antvuori

Kokoomuksen Pirjo-Riitta Antvuori kertoi tapaamiseen osallistuneiden yhdentoista naiskansanedustajan olleen yksimielisesti Uosukaisen ehdokkuuden takana. Antvuori arvioi tilanteen muuttuneen sen jälkeen kun Uosukainen ilmoitti kieltäytymisestään. Silloin uskottiin puheenjohtaja Sauli Niinistön lähtevän kisaan mukaan.
-Kun Niinistö ei lähde ehdokkaaksi, tilanne on uusi. Pöytä on puhdistettu, Antvuori sanoi. Hänen mielestään Uosukaista ei jymäytetty kokoomuksen eduskuntavaalikuvioissa. Sen sijaan aikataulut menivät pieleen. Naiskansanedustajat eivät ole ajatelleet mahdollisuutta, että Uosukainen antaisi edelleen kielteisen vastauksen.

-Nyt ollaan siinä toivossa, että hän suhtautuu myönteisesti asiaan, Antvuori painotti.
(MTV3-STT)

Harkimo

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.