Mainos

Kokoomusministerit kinastelevat julkisuudessa

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen hämmästelee Etelä-Saimaan haastattelussa kokoomuksen puheenjohtajan Sauli Niinistön ja oikeusministeri Kari Häkämiehen takinkääntöä valtiosääntöuudistuksessa.

Uosukaisen mukaan molemmat ovat muuttaneet mieltään ja torjuneet Paavo Nikulan johtaman komitean ehdotuksia. Uosukaisen mukaan kansanedustajat Ville Itälä ja Sirpa Pietikäinen olivat komitean jäseninä radikaalisti vähentämässä presidentin valtaa.
-Presidentin ulkopoliittista ratkaisuvaltaa ei viedä valtiosääntöuudistuksessa mihinkään. Ei nytkään kukaan presidentti voi tehdä päätöksiä yksin, sanoo Uosukainen ja viittaa komitean esitykseen siitä, että jatkossa presidentti johtaisi ulkopolitiikkaa yhdessä valtioneuvoston kanssa.

Keskustan varapuheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttilan presidentinvaaleja koskevia pohdintoja Uosukainen luonnehtii "ruskeakielisiksi". Anttila patisti vastikään keskustaa tukemaan vaalien toisella kierroksella Martti Ahtisaarta, jos keskustan ehdokas ei pääse jatkoon.

Anttilan lausunnoista huolimatta Uosukainen sanoo haluavansa pitää enemmän yhteyttä keskustan kanssa.

Häkämies paheksuu Uosukaista

Oikeusministeri Kari Häkämies paheksuu MTV:n uutisissa eduskunnan puhemiehen Riitta Uosukaisen lehtilausuntoja, joissa puhemies hämmästelee Häkämiehen ja puheenjohtaja Sauli Niinistön takinkäännöstä valtiosääntöuudistuksessa.

Uosukaisen mukaan sekä Häkämies että Niinistö muuttivat mieltään eivätkä halunneetkaan vähentää presidentin ulkopoliittista valtaa. Häkämies kiistää sekä itsensä että Niinistön puolesta takinkäännön.
(MTV-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.