Mainos

Kokoomuslaiset: Keskusta mieluisin hallituskumppani

Selvä enemmistö kokoomuslaisista haluaisi jatkaa hallitusyhteistyötä keskustan kanssa myös seuraavien vaalien jälkeen, jos itse ovat hallituksessa.

MTV:n uutis- ja ajankohtaistoimituksen kyselyn mukaan 72 prosenttia kokoomuksen piirihallitusten jäsenistä haluaa yhteistyötä keskustan ja vain 28 prosenttia SDP:n kanssa.

- Heidän kanssaan voi tehdä aika rehellisesti ja avoimesti yhteistyötä. Esimerkiksi ydinvoimapäätösten ja energiapolitiikan osalta ja verotuksessa yhteistyö on ollut antoisaa ja hyvää, sanoo piirihallituksen jäsen, Helsingin kokoomuksen Tuomas Nurmela.

Kysely tehtiin viime kuun puolivälissä, joten tilanne saattaa olla vielä selvempi nyt.

Kokoomuksen ja SDP:n erimielisyydet Kreikan lainapaketissa ovat tehneet SDP:stä entistä epämieluisamman hallituskumppanin.

- SDP:n linja minun mielestä tällä hetkellä on aika hukassa. On hankala sitoutua sellaisen puolueen kanssa tekemään yhteistyötä, joka ei oikein tiedä, missä päin poliittista kenttää sitä seisoisi, Nurmela jatkaa.

Ministereitä suitsutetaan

Keskustayhteistyön lisäksi kokoomuslaiset ovat harvinaisen tyytyväisiä ministereihinsä. Kaksikko Jyrki Katainen ja Alexander Stubb tuskin voisivat saada parempia kannatuslukuja, eikä monella muullakaan ministerillä ole hävettävää. Rajun poikkeuksen kannatuskäyrissä tekevät kuitenkin sisäministeri Anne Holmlund ja viestintäministeri Suvi Lindén. Lindénin työtä pitää hyvänä vain 36 prosenttia vastaajista, ja Holmlundin 45 prosenttia vastaajista. Vielä viime vuonna sisäministeriin oli tyytyväisiä lähes 60 prosenttia vastaajista.

- Hätäkeskusuudistus on Holmlundin kohdalla vaikuttanut hänen saamiinsa arvioihin ja Lindénin kohdalla tietenkin YLE-meininki, arvelee piirihallituksen jäsen Sari Rautio Hämeen kokoomuksesta.

Holmlundia ja Lindéniä lukuun ottamatta muut ministerit saavat puoluehallitusten jäseniltä pelkkää suitsutusta. Stubbia ja Kataista suorastaan ihaillaan, ellei nyt aivan palvota.

- He ovat ihmisläheisiä, tulevan kansan pariin ja puhuvat sillä tavalla, että me kaikki ymmärretään mistä asioista puhutaan. Loistavia ihmisiä ja lämpimiä persoonia, jotka tietävät mitä tavallisellekin ihmiselle kuuluu, arvioi kaksikkoa Pohjois-Karjalan kokoomuksen puheenjohtaja Aulikki Sihvonen.

MTV:n uutis- ja ajankohtaistoimituksen kysely kokoomuksen piirihallitusten jäsenille tehtiin huhtikuun puolivälissä. Kyselyyn vastasi 132 piirihallitusten jäsentä, vastausprosentti oli 76.

Katso Marja Sannikan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.