Mainos

Kokoomusehdokas: Sosiaalipummien maahanmuutolle loppu

Kokoomuksen eurovaaliehdokas, ravintolayrittäjä Kai Pöntinen latelee MTV:n netin Vaaliväittelyssä kovaa tekstiä Suomen maahanmuuttopolitiikasta.

- Suomalaiset ovat oikeutetusti vihaisia sosiaaliturvaa hyväksikäyttävistä turvapaikanhakijoista ja onnenonkijoista, Pöntinen kirjoittaa.

Hän haluaa Suomen käännyttävän hakijoita pikavauhtia ja arvioi viivyttelyn maksavan miljoonia. Pöntinen painottaa, että jos työntekijöitä tarvitaan ulkomailta, sen pitää perustua valikoivaan ja luvanvaraiseen muuttoon. Kerjäläisten "vyöry" maahan saataisiin näin loppumaan.

Pöntinen pitää myös epäkohtana sitä, että monilla paikkakunnilla maahanmuuttajille opetetaan ensin ruotsia.

- Sen tarkoitus on ainoastaan ruotsin kielen ja RKP:n aseman pönkittäminen, hän pamauttaa.

Kokoomusehdokas sanoo haluavansa säilyttää suomalaisen elämäntavan, kulttuurin ja uskonnon.

- En halua, että tulevaisuudessa naiset pakotetaan uskonnollisen lain perusteella peittämään kasvonsa tai että käynnissä oleva sukupuolten välinen tasa-arvokehitys loppuu. Ne jotka tahtovat Turkin mukaan unioniin, tekevät sotaveteraanisukupolven uhraukset turhiksi, Pöntinen arvioi.

Hassi: Pelisäännöt tehtävä selviksi

MTV:n Vaaliväittelyssä vihreiden ehdokas, istuva europarlamentaarikko Satu Hassi puolestaan kaipaa ikkunaa Eurooppa-taloon.

- On korkea aika tehdä selvät säännöt sille, miten tänne pääsee laillisesti töihin ja opiskelemaan. Hengenvaarallinen matka venerähjässä Atlantilla tai Välimeren yli ei saa olla pääsylippu Eurooppaan.

Hassin mukaan Eurooppaan ja erityisesti Suomeen tarvitaan lisää työntekijöitä. Hän pitää Yhdysvaltoja hyvänä esimerkkinä siitä, että maahanmuutto tuo maahan luovuutta.

Hassi muistuttaa, että vielä 1960-luvulla Ruotsin sanomalehdissä puukkotappelu-uutisia otsikoitiin "En finne igen". Hänen mukaansa suomalaisten ei pidä syyllistyä nyt samanlaiseen maahanmuuttajien leimaamiseen.

- Mistä muusta kuin ennakkoluuloista voi olla kyse, kun pikkulapsena Suomeen adoptoitu, suomalaisessa perheessä kasvanut ja suomalaisen koulun käynyt kohtaa hänkin syrjintää töitä hakiessaan, kun ihonväri on tumma, Hassi ihmettelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.