Kokoomusedustajat kiittelevät Kanervaa anteeksipyynnöstä

Ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok.) puoluetoveri, kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) kiittelee Kanervaa siitä, että tämä pyysi suomalaisilta edesottamuksiaan anteeksi.

- Kuvittelisin, että hän siinä suhteessa teki sitä, mitä kansalaiset ovat häneltä odottaneet, Zyskowicz sanoi eduskunnassa tänään.

- Hän vastasi siihen kritiikkiin, mitä on perustellusti kansalaisten piiristä esitetty, hän jatkoi.

Zyskowicz uskoo, että Kanerva pitää paikkansa ulkoministerinä tekstiviestikohusta huolimatta.

- En näe mitään sellaista nyt, että hän ei voisi jatkaa ministerinä.

Kokoomuksen Ravi: Oikea teko Kanervalta

Ulkoministeri Ilkka Kanervan anteeksipyyntö riittää kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Pekka Raville. Se oli hänen mielestään oikea ja suoraselkäinen teko.

Ravi ei osannut tänään sanoa, otetaanko asia käsiteltäväksi vielä koko eduskuntaryhmän kokouksessa. Mahdollinen jatkokäsittely lykkääntyy joka tapauksessa eduskunnan loman vuoksi pääsiäisen yli.

Ravin mielestä Kanervan asema ulkoministerinä ei ole uhattuna tapahtuneen vuoksi.

- Minusta ei ole ilmennyt mitään sellaista, mikä vaarantaisi sen, Ravi vastasi toimittajille.

Ravin mielestä oli luontevaa, että Kanerva oli kohdistanut anteeksipyyntönsä myös kokoomuksen eduskuntaryhmälle.

- Hän on aiheuttanut käyttäytymisellään varmaan mielipahaa ja hämmennystä myös kokoomuslaisten kansanedustajien keskuudessa.

Vanhanen: Asia on nyt loppuun käsitelty

Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mielestä Kanervan tekstiviestijupakka on nyt loppuun käsitelty.

Ylen haastattelema Vanhanen pitää Kanervan esittämää julkista anteeksipyyntöä riittävänä. Kanerva nauttii yhä pääministerin ja hallituksen luottamusta.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli otti ulkoministeri Kanervan julkisen anteeksipynnön vastaan kylmäpäisesti.

- Ulkoministeri Kanervalla ei ole mitään anteeksipyydettävää minulta. Tämä prosessi on ainoastaan kokoomuksen arvioitava, ei hallituskumppanin eikä keskustan eduskuntaryhmän millään tavalla, Kalli painotti.

Kanerva: Haluan keskittyä tehtävääni

(Kymmenen uutiset 14.03.2008)

Tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa ulkoministeri Kanerva myönsi, että olisi alun perin halunnut siirtää asian kommentoinnin vielä ensi viikkoon.

Useiden toimittajien edessä asiaa oli kuitenkin mahdotonta välttää. Nyt hän haluaa keskittyä tehtäväänsä ulkoministerinä.

- Työhön keskittyminen on se, jota yritän tehdä, Kanerva lupasi.

Hän vakuutti, etteivät hänen viestisotkunsa ole aiheuttaneet Suomelle turvallisuusriskejä. Julkisuudessa on jo epäilty, voidaanko Kanervaa kiristää hänen naissuhteillaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat