Mainos

Kokoomus valisti varapuheenjohtajat

Kansanedustajat Sari Sarkomaa Helsingistä, Jari Koskinen Hauholta ja Jyrki Katainen Siilinjärveltä valittiin sunnuntaina kokoomuksen varapuheenjohtajiksi. Vaali ratkesi jo ensimmäisellä äänestyskierroksella Lahden puoluekokouksen päätöspäivänä.

Eniten ääniä sai Sarkomaa, jota kannatti 455 kokousedustajaa. Koskisen äänimäärä oli 340 ja Kataisen 282. Puheenjohtajiston ulkopuolelle jäivät ehdokkaina niin ikään olleet kansanedustaja Esko Kurvinen Oulunsalosta ja kokoomuksen naisten liiton puheenjohtaja, entinen ministeri Anneli Taina Tampereelta. Kurvisen tappio oli niukka, sillä hän keräsi 267 ääntä. Tainan saalis jäi 165 ääneen.

Kokoomuksessa ei ole asetettu varapuheenjohtajia mihinkään arvojärjestykseen. Keskustelua on käyty siitä, pitäisikö yhden varapuheenjohtajan olla selkeästi puheenjohtajan varamies tai -nainen. Puheenjohtaja Ville Itälä arveli, että järjestelyä voidaan harkita. Kahden vuoden kokemuksella varapuheenjohtajan työstä hän kuitenkin uskoi, että nykyiselläkin tavalla tullaan toimeen.

Kolmikosta vain Sarkomaa, 35, oli varapuheenjohtaja myös edellisellä kaudella. Hän on koulutukseltaan terveydenhuollon maisteri ja istuu eduskunnassa ensimmäistä kautta. Jari Koskinen, 41, on ammatiltaan maanviljelijä ja koulutukseltaan valtiotieteen maisteri. Eduskuntaan hän tuli varamiespaikalta vuonna 1996, kun Iiro Viinanen siirtyi vakuutusjohtajaksi. Nuorten tukema Jyrki Katainen, 29, yritti puoluejohtoon jo kaksi vuotta sitten Jyväskylän puoluekokouksessa, mutta hävisi viimeisen paikan 13 äänellä Sarkomaalle. Vuonna 1999 eduskuntaan valittu Katainen on yhteiskuntatieteiden maisteri.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.