Mainos

Kokoomus vahva Uudellamaalla

Suurin oppositiopuolue on saamassa Uudeltamaalta kaksi lisäpaikkaa. Keskusta ja SDP näyttävät molemmat menettävän yhden paikan.

Kokoomuksen vaalimatematiikka puri suunnitellusti Uudellamaalla. Entinen puheenjohtaja Sauli Niinistö oli jo ennakkoäänissä aivan omaa luokkaansa. Kun vajaat 40 prosenttia äänistä oli laskettu, kokoomus oli ottamassa kaksi lisäpaikkaa. Se nostaisi puolueen paikkamäärän kymmeneen.

Perussuomalaisten Timo Soinilla ei ollut vaikeuksia uusia paikkaansa ilman vaaliliittoakin. Yllätys oli, että mukaan oli tulossa Teemu Lahtinen.

Keskustan puheenjohtaja pääministeri Matti Vanhanen ylsi puolueensa ykköseksi. Hänen perässään oli vaalipiirin edellisvaalien ykkönen Tanja Saarela. Heidän lisäkseen Arkadianmäelle oli nousemassa kaksi muuta keskustalaista.

SDP:n paikkamäärä olisi putoamassa yhdellä kahdeksaan. Puolueen ykköstykki oli Maria Guzenina-Richardson. Oikeusministeri Leena Luhtasen ja Arja Alhon kansanedustajan ura näytti olevan tukossa.

Vihreille oli ääntenlaskennan puolivälissä luvassa kolme paikkaa. Se supistaisi joukkoa yhdellä. Eniten puolueesta ääniä on koonnut Heidi Hautala.

RKP oli kiinni neljässä paikassa, lisäystä yksi. Myös kristillisdemokraateille olisi luvassa yksi paikka. Siinä oli vahvimmin kiinni hoitajien palkankorotusten puolesta puhunut Tarja Tallqvist.

Vasemmistoliitossa Suvi-Anne Siimeksen jäljiltä oli tarjolla runsaasti vapaita ääniä, mutta veteraanipoliitikko Claes Anderssonin johdolla puolueelle oli luvassa vain kaksi paikkaa. Puolivälissä siinä oli kiinni Jaakko Laakso.

Kokoomuksen kansanedustajista Martin Saarikangas oli jäämässä yhden kauden kansanedustajaksi. Myös Lasse Virén kiikkui rajoilla. Uusina mukaan mahtuisi yrittäjien Eero Lehti.

Keskustan entinen puoluesihteeri Eero Lankia oli laskennan puolivälissä jäämässä ulos eduskunnasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.