Mainos

Kokoomus uudisti johtoaan

Uusiksi varapuheenjohtajiksi Korhola, Virkkunen ja Kataja

Kokoomuksen varapuheenjohtajiksi on valittu euroedustaja Eija-Riitta Korhola ja ensimmäisen kauden kansanedustajat Henna Virkkunen ja Sampsa Kataja. Valinnat tehtiin tänään Tampereella.

Eija-Riitta Korhola on helsinkiläinen euroedustaja, joka täyttää tänään 49 vuotta. Aiemmin kristillisdemokraatteihin kuulunut Korhola nousi varapuheenjohtajistoon vuonna 2006. Korhola on koulutukseltaan filosofian lisensiaatti.

Henna Virkkunen on 36-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Jyväskylästä. Hän on kokoomusnaisten puheenjohtaja ja filosofian lisensiaatti.

Sampsa Kataja on 36-vuotias varatuomari ja ensimmäisen kauden kansanedustaja Porista.

Kataja lupasi, että ainakin hän tuo avoimesti esille puolueen kantoja vaikkapa perintöverotuksen poistamiseen ilman puolueen hallitusaseman kahleita. Miksikään "kokoomuksen Korhoseksi" hän ei tosin aio ryhtyä.

Varapuheenjohtajavalinnat saatiin selville yhdellä äänestyskierroksella. Sen sijaan valtuuston puheenjohtajuus ratkesi vasta toisella kierroksella.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittu kansanedustaja Jukka Mäkelä, 47-vuotias diplomi-insinööri ja ensimmäisen kauden kansanedustaja Espoosta, päihitti siinä vastaehdokkaansa hämeenlinnalaisen Sari Raution suhteellisen selvin äänin.

Mäkelä lupasi uudistaa valtuuston kokouksia ainakin niin, että valtuutetut pääsevät tenttaamaan puheenjohtaja Jyrki Kataista.

- Meillähän on ollut tapana, että vain taputamme puheenjohtajan puheen jälkeen.

Valtuuston edellinen puheenjohtaja Sari Sarkomaa ei ollut ehdolla. Myös aiemmista varapuheenjohtajista Jari Koskinen ja Paula Risikko halusivat itse jättää tehtävänsä.

Katainen kiitteli keskustan perustuslakikantaa

Kokoomuksen puheenjohtaja valtiovarainministeri Jyrki Katainen on tyytyväinen keskustan linjauksiin perustuslain uudistamisessa. Kataisen mukaan keskustalla näyttää olevan valmiuksia myös suureen remonttiin.

- Kuulostaa hyvältä. Silloin me ajattelemme samalla tavalla, hän sanoi kokoomuksen puoluekokouksen tiedotustilaisuudessa Tampereella tänään.

Katainen kuvasi keskustan kannanottoa aika avoimeksi. Mukana ei ollut kovin selkeitä linjauksia.

Keskusta on kannanottonsa mukaan valmis vahvistamaan eduskunnan ja hallituksen asemaa presidentin vallan kustannuksella. Kokoomus kannattaa ulkopolitiikan johdon siirtämistä yksiselitteisesti hallituksen käsiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.