Mainos

Kokoomus: Suomen varauduttava Nato-jäsenyyteen

Kokoomuksen mielestä Suomen on varauduttava puolustussuunnittelussaan Nato-jäsenyyteen. Puolue pitää mahdollisena, että Suomi hakee tulevaisuudessa jäsenyyttä puolustusliitto Natossa. Kokoomuksen puoluekokous hyväksyi turvallisuuspolitiikkaa koskevan linjauksen.

Hyväksytyssä kannanotossa mentiin askel lähemmäksi Nato-jäsenyyttä kuin puoluehallitus oli etukäteen kaavaillut. Kokoomuksen mukaan Suomeen ei näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa kohdistu mitään sellaista, mikä edellyttäisi sotilaallisten turvatakuiden hankkimista.

Kun olosuhteet muuttuvat, turvallisuuspolitiikan peruslinja voi kuitenkin tulla uudelleen harkinnan kohteeksi.
-Viime vuosien yleinen kehitys on osoittanut, että olosuhteet voivat muuttua hyvinkin nopeasti, kannanotossa huomautetaan.

Kokous hyväksyi kannanoton yksimielisesti. Nato-keskustelun pohjana oli kokoomuksen nuorten liiton aloite, jossa vaadittiin jäsenyyden hakemista. Nuoret tyytyivät terävöitettyyn kannanottoon.

Kokoomus tiukasti Niinistön hallussa

Puoluekokous osoitti, että kokoomus on tiukasti puheenjohtaja Sauli Niinistön näpeissä. Kokoomuksen NATO-kanta muokattiin hallituksen toiveiden mukaiseksi,eikä muitakaan soraääniä juuri kuulunut.

Niinistöllä oli varaa piikitellä myös hallituskumppaneitaan. Sekä Natura 2000 -hanke että työministeriön työllistämissuunnitelmat saivat osansa.
(MTV3-Vesa Kallionpää/STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.