Mainos

Kokoomus Sipilälle: Kuuden miljardin säästö ensisijassa menoleikkauksilla

Kokoomuksen kynnyskysymys hallitukseen osallistumiselle on, että hallituksen toiminnan tulee perustua yhteiseen ja realistiseen tilannearvioon lähivuosien ja pidemmän ajan talouden kehityksestä.

Puolue edellyttää myös, että hallitus luo uskottavan toimenpideohjelman velkaantumisen pysäyttämiseksi ja julkisen talouden kestävyysvajeen kattamiseksi.

Kokoomus pitää lisäksi ehtoinaan, että kokonaisveroaste ei saa tulevalla hallituskaudella nousta ja että hallituspuolueiden välillä vallitsee saumaton luottamus päätösten aikaansaamiseksi.

- Olennaista on sopia veropolitiikan yleislinjasta vaalikauden alussa ja välttää linjanmuutoksia vaalikauden aikana, kokoomus vastaa hallitustunnustelija Juha Sipilälle (kesk.).

Kokoomus on valmis kiristämään maltillisesti ympäristö- ja terveysperusteisia haittaveroja. Veropohjia voidaan pyrkiä tiivistämään ja esimerkiksi harmaan talouden torjuntatoimia tulee jatkaa.

Kokoomus helpottaisi rikollisten poistamista maasta 

Ulkomaalaislakia tulee kokoomuksen mielestä muuttaa muun muassa siten, että törkeisiin rikoksiin syyllistynyt, rikoksen uusija tai yleiselle järjestykselle vaarallinen henkilö voidaan poistaa maasta heti hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen - ellei korkein hallinto-oikeus erikseen kiellä. Puolue myös kriminalisoisi konfliktialueelle matkustamisen taisteluun osallistumistarkoituksessa. 

EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille pitäisi määrätä lukukausimaksut ja stipendijärjestelmä.

Puolue yhtyy edelleen valtiovarainministeriön arvioon, jonka mukaan julkisen talouden kestävyysvaje on noin viisi prosenttia suhteessa kokonaistuotantoon. Se edellyttäisi noin 6 miljardin euron sopeutustoimia vuoteen 2019 mennessä.

Kokoomus toteuttaisi säästötavoitteen ensisijaisesti menoleikkauksilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.