Mainos

Kokoomus sätti Rajamäkeä tämän turvallisuuspuheista

Rajamäki arvioi muutama päivä sitten sanomalehti Kalevan haastattelussa, että viime aikoina virinnyt porvaripuolueiden keskinäinen lähentyminen johtaa ideologisen vastakkainasettelun kärjistymiseen ja sitä kautta turvallisuusriskien kasvuun.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen tivasi tänään tuloksetta eduskunnan kyselytunnilla anteeksipyyntöä sisäministeri Kari Rajamäeltä tämän sisäistä turvallisuutta koskevista kannanotoista.

Rajamäki arvioi muutama päivä sitten sanomalehti Kalevan haastattelussa, että viime aikoina virinnyt porvaripuolueiden keskinäinen kuhertelu johtaa ideologisen vastakkainasettelun kärjistymiseen.

Hän näki koventuneiden arvojen uhkaavan ensisijaisesti Suomen sisäistä turvallisuutta. Irtisanomisten ahdistus sekä ihmisten turvattomuus arjessa ja työelämässä ovat suurimpia turvallisuusriskejä.

Rajamäki ei halunnut tähän uhkaavaan tilanteeseen ideologista vastakkainasettelun kärjistymistä.

- Ymmärrättekö te kuinka pöyristyttävä ja loukkaava tuo väite oli ja kuinka halpamaisella tavalla te käytätte poliisiministerin asemaanne hyväksi pelotellaksenne suomalaisia demokraattisten puolueiden toiminnasta, Katainen latasi.

Hän kaipasi Rajamäeltä anteeksipyyntöä kokoomuslaisia tai keskustalaisia äänestäviltä siitä epäilyksestä, että heidän arvonsa voivat kärjistää turvallisuusuhkia.

Rajamäki ei hätkähtänyt rajua hyökkäystä. Hän epäili, ettei kokoomuksessa tunneta nykyisen hallituksen laatimaa sisäisen turvallisuuden ohjelmaa. Se pohjautuu laajaan turvallisuuskäsitteeseen ja kattaa myös sosiaalisen turvallisuuden. Erityistä huomiota kiinnitetään syrjäytymisen vastaiseen toimintaan.

Vanhanen tuki Rajamäkeä

Rajamäen mukaan lausuntoon ei tarvitse lisätä mitään eikä siitä tarvitse poistaa mitään. Hän totesi esittäneensä haastattelussa myönteisen arvion hallituksen halusta paneutua sosiaalisen turvallisuuden vahvistamiseen.

Pääministeri Matti Vanhanen sovitteli ilmiriitaa huomauttamalla, että hänenkin mielestään syrjäytyminen on suurin uhka myös sisäisen turvallisuuden näkökulmasta.

Kokoomuksen Heikki A. Ollila kyseli, aikooko pääministeri ojentaa Rajamäkeä. Vanhanen sanoi, että Rajamäellä on oikeus poliitikkona lausua käsityksiään myös puoluepoliittisista kysymyksistä. On makukysymys, miten lukija kytkee asiat toisiinsa.

Opposition puolelta antoi Kataiselle sivustatukea vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg. Hän ihmetteli, mikä on sisäisen turvallisuuden tila Suomessa, jos yksi hallituskoalitio voi heiluttaa sen perusteita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.