Mainos

Kokoomus peesaa ykköspoliitikko Sipilää

Heinäkuun poliittiset avaukset osoittavat, että kokoomus ottaa tosissaan heikentyneet galluplukunsa ja pyrkii keskustan laarille.

Aivan kuin kaksi johtavaa kokoomuspoliitikkoa, Jan Vapaavuori ja Petteri Orpo, olisivat kopioineet esityksensä keskustajohtaja Juha Sipilältä.

Elinkeinoministeri Vapaavuori ehdotti MTV3:n haastattelussa, että pienemmät pörssiosingot saisivat verovapauden. Tämä osakesäästäjien ikiaikainen haave voisi houkutella osan pankkitileillä makaavista 80 miljardista eurosta hiipuvaan pörssiin.

Sipilä esitti jo keväällä alle 500 euron pörssiosinkojen verovapautta, kun hallitus veivasi omia veropäätöksiään edestakaisin.

Kehysriihen ykkösversiossa hallitus pani osakesäästäjät osinkoverouudistuksen maksumiehiksi ja kokoomuksen puoluetoimiston sähköpostit täyttyivät saman tien kovasta kritiikistä. Kokoomus pääsi korjaamaan kiusallisen tilanteen, kun vasemmiston Paavo Arhinmäki siivosi omia lapsuksiaan.

Episodi jäi kuitenkin kaivelemaan satojen tuhansien piensijoittajien takaraivoon; Vapaavuoren avaus on lepyttelyä tälle joukolle.

Kokoomuksen ryhmäjohtaja Petteri Orpo puolestaan esitti valtion osakeomistusten myyntiä ja rahojen sijoittamista suurhankkeisiin kuten Jäämeren radan rakentamiseen.

Tässäkin tuoksahtaa Sipilän kakkara. Keskustajohtaja on puhunut jo pitkään useiden miljardien eurojen kasvurahastosta, jota rahoitettaisiin esimerkiksi TeliaSoneran myynnillä.

Kokoomus on siis vetänyt pari johtopäätöstä: Sipilän talouspoliittiset esitykset purevat kansaan ja kokoomus on menettänyt kannattajiaan keskustalle.

Juha Sipilä näyttää olevan tämän hetken ehdoton ykköspoliitikko, jota muut jo peesaavat. Kuuman alkukesän Sipilä on ollut viisaasti vaitelias, mutta pian voi taas rävähtää. Sipilä on ainoa suuren puolueen puheenjohtaja, joka osallistuu MTV3:n SuomiAreenalle Porissa 15.-19.7.

Areena on Sipilän.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.