Mainos

Kokoomus ohitti keskustan puoluekannatuksessa

Kokoomus on ensimmäistä kertaa tällä vaalikaudella noussut mielipidekyselyissä toiseksi suurimmaksi puolueeksi ohi keskustan. MTV:n uutisten teettämässä kyselyssä kokoomus saa 21,9 prosentin kannatuksen ja keskusta tasan 21:n. Sosiaalidemokraatit ovat edelleen mittauksen mukaan suurin puolue 22,9 prosentin kannatuksella. Kyselyssä neljäntenä on vihreät noin 12,9 prosentin ja vasemmistoliitto viidentenä reilun 10,2 prosentin kannatuksella.

Vuosi sitten MTV-kyselyssä keskusta oli vielä suurin puolue 23,8 prosentin kannatuksella. Vuosi sitten SDP ja kokoomus saivat kyselyssä saman kannatusprosentin 21,2. Vuodessa vihreät ovat pitäneet neljänneksi suurimman puolueen aseman, tosin kannatus on vähän hiipunut, vuosi sitten vihreille mitattiin 14,5 prosentin kannatuslukemat. Vasemmistoliiton kannatus on vähän noussut vuoden aikana 8,5 prosentista 10,2:een. RKP:n kannatuksessa ei ole tapahtunut juuri muutosta, nyt 4,2, vuosi sitten 4,4 prosenttiia. Kristillisdemokraatit ovat menettäneet edelliseen kyselyyn verrattuna prosenttiyksikön, nyt 3,6, vuosi sitten 4,6 prosenttia.

MTV-kyselyyn haastateltiin 1878 henkilöä. Research Internationalin tekemän kyselyn viimeiset haastattelut tehtiin tänään ja ensimmäiset 14.5. Osa haaastatteluista on siis tehty sen jälkeen kun kokoomuksen Suvi Linden päätti erota kulttuuriministerin paikalta. Kyselyn virhemarginaali on 2 prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.