Mainos

Kokoomus nousi puolueiden imagomittauksen kärkeen

EU-vastaisen perussuomalaisen puolueen imago on myös nousussa. Huonoimmin menee sen sijaan vasemmistoliitolla.

Kokoomus on noussut puoluekentän kärkeen suurimpien puolueiden tilaamassa imagomittauksessa. Puolueiden sisäiseen käyttöön tarkoitetussa luottamuksellisessa mittauksessa SDP:n houkuttelevuus sen sijaan on vähentynyt. SDP:n ja keskustan johtoa pidetään myös aikaisempaa taitamattomimpina.

MTV:n uutisten haltuunsa saaman tutkimuksen mukaan huonoimmin menee vasemmistoliitolla, mutta EU-vastaisen perussuomalaisen puolueen imago on nousussa.

Suuret puolueet tilaavat sisäiseen käyttöön kaksi kertaa vuodessa luottamuksellisen mittauksen puolueiden imagosta. Viime vuodet kärkipaikkaa on pitänyt joko keskusta tai SDP. Nyt kärkeen on noussut jumbosijoilta kokoomus, jonka julkinen kuva on parempi kuin yhdessäkään aikaisemmassa mittauksessa.

Tutkimuksen on tehnyt Suomen Gallup tässä kuussa. Haastateltuja oli noin 1500.

Kokoomus sai puhtia Kataisesta

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, äänestäjien mukaan houkuttelevin vaihtoehto olisi kokoomus. Puolue on näin mennyt SDP:n ja keskustan ohitse. Myös vihreiden alamäki on pysähtynyt.

Tutkimuksen häviäjä on kaikilla mittareilla ongelmiin ajautunut vasemmistoliitto, jolle tulos on surkein liki kymmeneen vuoteen.

Pienpuolueista perussuomalaisilla sen sijaan menee hyvin. Äänestyshoukuttelevuudessa se on mennyt vasemmistoliiton ohi, ja peräti 14 prosenttia äänestäjistä tuntee houkutusta maahanmuutto- ja EU-vastaisuudella profiloituneiden perussuomalaisten suuntaan.

Kokoomus on saanut lisäpuhtia hyvin menneistä presidentinvaaleista, vaikka varsinainen käänne puolueen imagossa alkoi jo kaksi vuotta sitten Jyrki Kataisen tullessa puolueensa johtoon.

Sen sijaan keskustan ja SDP:n johtoa moititaan aikaisempaa enemmän taitamattomiksi. SDP:n imagoa rasittaa myös ylimielisyys. Luottamus kumpaankin hallituspuolueeseen on vähentynyt, kun puolestaan kokoomuksella se on lisääntynyt.

Puolueille imagotutkimus on tärkeä muun muassa eduskuntavaalien kampanjasuunnittelussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.