Mainos

Kokoomus: Nato-jäsenyys mahdollinen olosuhteiden muuttuessa

Kokoomus haluaa Suomen jatkavan liittoutumattomana maana, mutta pitää myös Nato-jäsenyyttä tulevaisuudessa mahdollisena. Tämä näkemys sisältyy kokoomuksen kesäkuun puoluekokouksen käsittelyyn tulevaan kannanottoluonnokseen, jonka puoluehallitus hyväksyi tänään.

Kannanotto on samalla vastaus Kokoomuksen nuorten liiton aloitteeseen, jossa Suomen halutaan hakevan Naton jäsenyyttä. Puoluehallituksen näkemyksen mukaan Suomi on tämä päivänä asemassa, jossa sillä on vaihtoehtoja.

-Nykyinen linjamme ei perustu mihinkään muuhun kuin omiin päätöksiimme ja näkemykseemme sen tarkoituksenmukaisuudesta. Suvereenina maana päätämme itsenäisesti omista turvallisuuspoliittisista perusratkaisuistamme, luonnoksessa tähdennetään.

Paperissa huomautetaan, ettei Suomeen kohdistu näköpiirissä ole tulevaisuudessa mitään sellaista, joka edellyttäisi sotilaallisten turvallisuustakuiden hankkimista. Menettely ei myöskään edistäisi lähialueittemme vakautta, joka on Suomen turvallisuuden keskeinen perusedellytys.

Puoluehallituksen mielestä valinnanvapaus ei tule kapenemaan nyt tehtyjen tai tekemättä jääneiden päätösten vuoksi.
-Olosuhteiden muuttuessa myös peruslinja voi tulla uudelleen harkinnan kohteeksi, luonnoksessa sanotaan.

Kokoomus haluaa Suomen osallistuvan "niin laajasti kuin mahdollista" Naton rauhankumppanuusohjelmaan ja muuhun sotilasliiton tarjoamaan yhteistyöhön. Sen uskotaan samalla luovan Suomelle edellytykset "sotilaallisen avun vastaanottamiseen maahamme kohdistuvan mahdollisen kriisin aikana".
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.