Mainos

Kokoomus kiistää tunkevansa keskustan tontille

Puoluekokouksessa hyväksyttävässä periaateohjelmassa kokoomus määritellään eurooppalaiseen tyyliin keskustaoikeistolaiseksi puolueeksi, mikä on ärsyttänyt keskustaa.

Kokoomus aloitti tänään kolmipäiväisen puoluekokouksensa Joensuussa. Kokouksessa vastattiin muun muassa keskustan omassa puoluekokouksessaan Oulussa herättämiin kysymyksiin.

Keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas arvosteli eilen kokoomusta railakkaasti syyttäen sitä keskustan reviirille tunkemisesta. Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jan Vapaavuori kyseli nyt vuorostaan, mille ihmeen keskustan tontille kokoomus on pyrkimässä.

- Kokoomus on läpi vuosikymmenten pysynyt poliittisesti valitsemallaan tontilla. Meidän arvot ovat kestäneet. Me emme ole muuttuneet pankkien sosialisoijista markkinatalouden kannattajiksi emmekä ole hinanneet itseämme aitovieriltä urbaaneiksi city-liberaaleiksi, Vapaavuori heitti.

Puoluekokouksessa hyväksyttävässä periaateohjelmassa kokoomus määritellään eurooppalaiseen tyyliin keskustaoikeistolaiseksi puolueeksi, mikä on ärsyttänyt keskustaa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen korosti, että termi keskusta ei tässä yhteydessä viittaa Suomen poliittiseen keskustaan, vaan sijoittumiseen porvarillisessa arvomaailmassa.

- Olemme maltillinen porvarillinen puolue eli keskustaoikeistolainen puolue, Katainen julisti.

Katainen muistutti, että määritelmä ei ole kokoomuksenkaan kohdalla edes uusi, vaan sen on esittänyt jo Ilkka Suominen 1980-luvulla.

Natosta kansanäänestys

Kokoomus päivitti illalla puoluekokousaloitteiden pohjalta myös Nato-kantansa, joka on jäsenyyshankkeelle yhtä myönteinen kuin ennenkin. Uutta on se, että puolue vaatii Nato-kansanäänestyksen järjestämistä.

Katainen perustelee kansanäänestystä sillä, että näin kansalaisille annetaan mahdollisuus käydä avointa keskustelua ilman pelkoa Nato-jäsenyyden ujuttamisesta selän takana. Katainen toivoo, että Natosta voidaan käydä eduskuntavaaleissa kylmänviileä ja asiallinen keskustelu ilman uhkailua ja pelottelua.

Kokouspaikkana toimivalla Joensuu-Areenalla odotetaan huomenna lisää väkeä saapuvaksi, kun Jyrki Katainen kukitetaan toiselle kaudelle ja kokoomusjohtaja pitää linjapuheensa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.