Mainos

Kokoomus keskustan niskassa

Kokoomus on saavuttanut keskustaa kannatuksessa Suomen Gallupin syyskuussa tekemän tutkimuksen mukaan. Neljän suurimman puolueen toimeksiannosta tehdyssä tutkimuksessa kokoomuksen kannatukseksi arvioitiin 21,8 prosenttia ja keskustan kannatukseksi 22 prosenttia. Suurin puolue oli edelleen SDP 23,8 prosentin kannatuksella.

Edellisestä, touko-kesäkuussa tehdystä Suomen Gallupin tutkimuksesta SDP:n kannatus oli noussut 0,3 prosenttiyksikköä. Keskustan kannatus oli alentunut 0,1 prosenttiyksikköä ja kokoomuksen kannatus noussut 1,4 prosenttiyksikköä.

Tutkimuksessa haastateltiin puhelimitse 1901 henkilöä syyskuun alkupuoliskolla. Tulosten virhemarginaali vaihtelee +/-2,5-0,5 välillä riippuen puolueen koosta.

Neljänneksi suurin puolue oli edelleen vasemmistoliitto 9,9 prosentin kannatuksella. Vihreiden kannatus oli 7,7 prosenttia, RKP:n 5 prosenttia , kristillisten 3,2 prosenttia ja nuorsuomalaisten samoin 3,2 prosenttia, Perussuomalaiset saivat 0,7 prosentin ja ryhmä muut 2,7 prosentin kannatuksen.

Gallupin laatima puoluekannatusarvio saatiin yhdistämällä toisiinsa haastatteluissa saadut vastaukset sekä vaalitilastot viime kunnallisvaaleista.

Tutkimuksessa selvitettiin myös puoluekannan varmuutta. Täysin varmoja löytyi keskimäärää enemmän keskustan kannattajista, kun taas vihreiden kannattajat olivat aiempaan tapaan epävarmimpia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.