Mainos

Kokoomus: Kepun alv-vaatimukset maksavat satoja miljoonia

Keskustan vaatimus sekä ruuan ja ravintolaruuan arvonlisäveron laskemisesta 12 prosenttiin maksaa kokoomuksen mukaan maltaita.

- Me olemme arvioineet, että jos mennään molempien osalta 12 prosenttiin, niin lisälasku siitä on useita satoja miljoonia euroja. Tässä taloudellisessa tilanteessa pidämme tätä aika vaikeana asiana, totesi kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi MTV:n Huomenta Suomessa.

Kokoomus haluaakin tinkiä ruoan ja ravintolaruoan alv:n 14 prosenttiin tänään alkavissa budjettineuvotteluissa.

- Tällä yhdistelmällä päästäisiin parempaan työllisyysvaikutukseen. Haluamme että tästä keskustellaan vielä budjettiriihessä, Ravi painottaa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin mukaan puolue aikoo kuitenkin pitää kiinni jo hallitusneuvotteluissa sovitusta päätöksestä, jonka mukaan ruuan arvonlisäveroa lasketaan 12 prosenttiin.

- Näin on päätetty eikä tähän asiaan oikeastaan mitään dramatiikkaa liity. Keskusta lähtee siitä, että se mistä sovittu, pidetään myös kiinni. Hallituksen veropoliittisissa toimissa pitää olla myös sosiaalinen ulottuvuus. Tämähän kohtelee erityisesti yh-lapsiperheitä oikeudenmukaisella tavalla ja lisää näiden perheiden ostovoimaa, perusteli Kalli Huomenta Suomessa.

Kokoomuksen Ravi peräänkuuluttaa, että alv-kiistaa käsiteltäisiin rakentavassa hengessä budjettiriihessä.

- Me pidämme kiinni sopimuksista, ja ellei tätä pystytä hallituksessa toisin arvioimaan, niin silloin tietenkin toimitaan niin kuin on sovittu, korostaa Ravi.

(MTV3)

Budjetista ja ruoan arvonlisäverosta keskustelevat eduskuntaryhmien puheenjohtajat Pekka Ravi (kok.), Timo Kalli (kesk.) ja Tarja Filatov (SDP) (Huomenta Suomi 26.8.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.