Mainos

Kokoomus kasvattaa suosiotaan

Kokoomus on MTV:n uuden puoluekannatustutkimuksen mukaan nousemassa maan suurimmaksi puolueeksi ensi viikonlopun kunnallisvaaleissa. Myös perussuomalaisten kannatus on noussut selvästi syksyn aikana.

Haastatelluilta kysyttiin: "Minkä puolueen tai ryhmittymän listalla olevaa ehdokasta äänestäisitte, jos kunnallisvaalit olisivat nyt?"

Vastanneista 23,5 prosenttia ilmoitti äänestävänsä kokoomusta, 21,2 prosenttia keskustaa ja 21,1 prosenttia SDP:tä. Verrattuna kuukausi sitten tehtyyn vastaavaan MTV:n tutkimukseen, keskustan ja SDP:n kannatus on laskenut noin prosenttiyksikön ja vastaavasti kokoomuksen kannatus on noussut reilun prosentin.

Vihreitä ilmoitti nyt äänestävänsä 9,5 prosenttia ja vasemmistoliittoa 8,7 prosenttia vastanneista, eli vihreät olisivat nousemassa maan neljänneksi suurimmaksi puolueeksi.

Tässä tutkimuksessa perussuomalaisten kannatus oli 5,2 prosenttia, missä on reilu lisäys edelliseen tutkimukseen ja ennenkaikkea edellisiin kuntavaaleihin, jossa puolue sai hiukan alle prosentin kannatuksen.

Ruotsalaisten (4,0) ja kristillisdemokraattien (4,5) kannatus on taas säilynyt kutakuinkin ennallaan.

Tutkimuksen teki MTV:n uutisille Research International. Haastattelut tehtiin 6. - 16.10.2008. Tutkimukseen haastateltiin yhteensä 1939 henkilöä, joista kantansa ilmaisi (71,4 prosenttia) 1385 henkilöä. Tutkimuksen virhemarginaali suuntaansa on 2,5 prosenttiyksikköä. 2,2 prosenttia vastanneista ilmoitti jo käyneensä äänestämässä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.