Mainos

Kokoomus jätti työllisyysvälikysymyksen

Hallitus vastaa kokoomuksen välikysymykseen tiistaina 21. syyskuuta. Luottamuslauseäänestys on ohjelmassa saman viikon perjantaina.

Kokoomus kovistelee hallitusta työllisyyttä koskevalla välikysymyksellä. Suurimman oppositioryhmän lisäksi tänään jätetyn kysymyksen ovat allekirjoittaneet perussuomalaiset ja kaksi kristillisdemokraattien kansanedustajaa.

Vihreät eivät lähteneet mukaan, koska ryhmä ei hyväksy kokoomuksen veronalennuslinjaa. Vasemmistoliitto valmistelee puolestaan syyskuun lopussa jätettävää omaa välikysymystä kuntapalveluiden turvaamisesta.

Hallitukselta uskottavaa työllisyys- ja yrittäjyysohjelmaa vaatinut kristillisdemokraattien ryhmä ei yhtynyt välikysymykseen kokonaisuudessaan, koska se ei saanut mahdollisuutta vaikuttaa tekstin sisältöön. Nimensä kirjoittivat sen alle vain puolueen puheenjohtaja Bjarne Kallis ja ryhmänjohtaja Päivi Räsänen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä päätti välikysymyksen tekemisestä ja sen sanamuodosta jo kesäkokouksessaan elokuussa. Ryhmä haluaa tietää, onko hallitus luopunut hallitusohjelman lupauksesta vähintään 100 000 uuden työpaikan luomisesta vaalikauden loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.