Mainos

Kokoomus ja keskusta tukkanuottasilla hallitusyhteistyöstä

Kinastelu keskustan ja kokoomuksen hallitusyhteistyön sujuvuudesta kiristyy vaalien lähestyessä. Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) arvosteli tänään keskustan irtautumista yhteisistä hankkeista. Vapaavuoren mukaan viime esimerkki tuli eilen, kun keskusta ilmoitti, ettei Martti Hetemäen verotyöryhmän esitys sovi edes keskustelun lähtökohdaksi.

Vapaavuori valittelee kokoomuksen Verkkouutisten haastattelussa, että esitys tyrmätään heti kun "muste on ehtinyt kuivua paperista". Hänen mielestään keskustan yhteistyökyvystä ei anna hyvää kuvaa sekään, että puolue kaatoi juuri peruskoulun tuntijakouudistuksen.

- Se, että pikkuhiljaa tyrmätään kaikki mahdolliset asiat ennen vaaleja, ei anna kovin hyvää käsitystä siitä, miten isoja asioita voitaisiin ratkaista vaalien jälkeen ainakaan sen puolueen (keskustan) kanssa, Vapaavuori toteaa.

Keskusta: hallituksen valitsee kansa

Keskusta puuttui Vapaavuoren näkemyksiin välittömästi. Varapuheenjohtaja Timo Kauniston mielestä asuntoministeri suhtautuu näin vaalien alla "aika ylimielisesti" keskusteluun, joka koskee puolueiden hallituskelpoisuutta.

- Seuraava hallituspohja on äänestäjien ratkaistavissa oleva asia, eikä sitä tällä tavalla rakenneta kokoomuksen ympärille. Tähän asti vaalit ovat ratkaisseet sen millä tavalla Suomea rakennetaan.

Kaunisto muistuttaa, että kokoomuksenkin sisällä on erilaisia mielipiteitä esimerkiksi Hetemäen työryhmän esityksistä. Hän korostaa, että asiantuntijaraportti tehtiin aikana, jolloin talouden uusin tila ei ollut täysin tiedossa. Nyt kokoomus on itse ollut omilla linjoillaan tuloveron keventämisestä.

Kaunisto korostaa, että kokoomus myös on vastustanut Kainuun mallin jatkoa ja valtionosuusuudistusta, vaikka niistäkin hallitusohjelmassa on maininnat. Sen sijaan kokoomuksen tavoitteita koulu-uudistuksen laajuudesta ei hallitusohjelmassa ole.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.