Mainos

Kokoomus ja Keskusta tasavahvat

Kolmen suurimman puolueen kannatus on edelleen lähes tasoissa. MTV3:n tuoreen mielipidemittauksen mukaan Kokoomus ja Keskusta ovat kuitenkin tekemässä pientä eroa sosiaalidemokraatteihin.

Viime eduskuntavaaleihin verrattuna sosiaalidemokraattien kannatus on kuitenkin pudonnut seitsemän prosenttiyksikköä.Vaaleihin on aikaa neljä päivää ja kampanjoissa on tiukan loppusuoran aika.

Erityisesti keskustan ja kokoomuksen riveissä kannatusluvut enteilevät selvää parannusta vuoden -95 eduskuntavaaleihin. MTV3:n uutisten Researh Internationalilta tilaama kysely näyttää edelleen kolmelle suurelle puolueelle lähes tasavahvaa kannatusta.

Tosin kalkkiviivoilla Keskusta ja Kokoomus ovat tehneet pienen pesäeron sosiaalidemokraatteihin. Luvut ovat kuitenkin niin tasaiset, että ne mahtuvat kahden prosenttiyksikön virhemarginaalin sisään. Jos tämän kuun tuloksia verrataan vuoden -95 eduskuntavaaleihin on tilanne demareiden kannalta jo paljon huolestuttavampi. Puolueen kannatus on laskenut seitsemän prosenttiyksikköä, kun taas keskusta ja kokoomus on lisänneet kannatustaan selvästi.

SDP:n kannatus on nyt myös MTV:n uutisten puoluemittauksissa alhaimmillaan eli 21 prosentissa, kun katsotaan tilannetta joulukuusta 97 tähän päivään saakka. Kolmen suuren takana tilanne on pysynyt vakaana viime kuukausina.

Ainoastaan vasemmistoliitto ja kristilliset ovat lisänneet kannatustaan prosenttiyksiköllä helmikuusta. Tosin hallitusvastuun painaman vasemmistoliiton kannatusluvut ovat nyt alempana kuin viime vaaleissa.

Pienpuolueiden luvut sitä vastoin näyttävät lohduttomilta, nykyisten paikkojen pitämiseksi joudutaan paiskimaan hartiavoimin töitä. Puoluekannatusmittausta varten haasteltiin 2400 henkilöä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.