Mainos

Kokoomus ja Keskusta lähestyvät SDP:tä

Tuoreen MTV-tutkimuksen mukaan, SDP on enää niukasti Suomen suurin puolue, kun sekä kokoomus että keskusta ovat nostaneet kannatustaan.

Pääministeri, puoluejohtaja Paavo Lipposella ei oikeastaan olisi mitään syytä hymyyn, jos puolueiden helmikuun alun kannatusluvut eivät myöhemmin osoittaudu vain satunnaiseksi vaihteluksi. Sillä vaikka SDP:n kannatus onkin vielä viime syksyn kunnallisvaalien tasolla, niin kokoomus ja keskusta hengittävät jo aivan niskassa.

Kokoomus puolestaan pinnisti jo joulukuun MTV-tutkimuksessa keskustan ohi, mutta kaula on nyt kutistunut lähes olemattomiin. Selvästi oleellisin muutos tämänkertaisessa MTV-tutkimuksessa, onkin molempien porvaripuolueiden nousu entistä lähemmäksi SDP:n lukemia.

Hallituspuolue vasemmistoliiton kannatus näyttää olevan lievässä laskusuunnassa, kun taas vihreät ovat lisänneet kannatustaan sekä syksyn kunnallisvaaleihen että joulukuun MTV-tutkimukseen verrattuna.

Ruotsalainen kansanpuolue pysyttelee vakiokannatuksensa tuntumassa, kun taas kristillinen liitto näyttää olevan vaihteeksi laskussa.

Nuorsuomalaisten joulukuun kannatusnotkahdus näyttää oienneen suurin piirtein kunnallisvaalien aikaiselle tasolle. SMP-taustaisten perussuomalaisten kannatus näyttää sen sijaan tällä kertaa jyrkkää laskua.

MTV-tutkimuksen teki jälleen Marketing Radar. Puhelinhaastatteluun osallistui helmikuun alkuviikkoina reilut puolitoista tuhatta suomalaista. Virhemarginaali on suurimman puolueen kohdalla +/- 2 prosenttiyksikköä, pienten puolueiden kohdalla +/- puoli prosenttiyksikköä.

Verisen vakavasti tuloksiin ei siis vielä kannata suhtautua, ja Lipposenkin kannattaa hätääntyä vasta sitten, jos numerot myös jatkossa kehittyvät samaan suuntaan. Todellisiin eduskuntavaaleihin kun on aikaa vielä pari vuotta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.