Mainos

Kokoomus hermostui SAK:n presidenttikyselystä

Kokoomus epäilee SAK:n tutkimuksen olevan tilaustyö, jonka vastaus on tiedossa jo etukäteen.

Kokoomuksessa paheksutaan maan suurimman palkansaajakeskusjärjestön SAK:n valmisteilla olevaa mielipidekartoitusta, jossa yhdeksi pääkohteeksi on otettu presidenttiehdokas Sauli Niinistön vaaliteema työväen ehdokkaana.

Kokoomuksen kampanjatoimistossa kysely tulkitaan SAK:n hermostumiseksi ja kysytään, tietävätkö kaikki SAK:n jäsenet, että keskusjärjestö käyttää jäsenmaksutulojaan tällä tavalla Tarja Halosen kampanjan edistämiseen.

- Kyllähän se hyvin oudolta tuntuu. Että tietysti voi kysyä, tietävätkö kaikki SAK:n jäsenet, millä tavalla heidän jäsenmaksurahojansa käytetään tässä tapauksessa puhtaasti yhden ehdokkaan tukemiseen ja ikään kuin toisen ehdokkaan osalta kielteiseen kampanjointiin, toteaa Niinistön kampanjaryhmän vetäjä Jyri Häkämies.

Kokoomuksen kampanjatoimistoon tulleessa palautteessa on ihmetelty SAK:n avointa kampanjointia Halosen puolesta ja Niinistön mustamaalaamista. Pelkääkö SAK, että Niinistö rokottaa vasemmistolaisia äänestäjiä?

- Ei SAK sitä pelkää ja syy, miksi me olemme tehneet tällaisen kyselyn on ihan perinteen mukaista. Me olemme aina vaalien alla tehneet tällaisen gallupin, jolla koetetaan selvittää, miltä näyttää äänestysaktiivisuus eri kansanryhmien keskuudessa. Tämä liittyy oikeastaan ihan siihen, sanoo SAK:n johtaja Matti Tukiainen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.11.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.