Mainos

Kokoomus haluaa nostaa viikkotyöaikaa

Kokoomus haluaa parantaa suomalaisen työn kilpailukykyä nostamalla viikoittaista työaikaa. Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Arto Satosen mukaan globaali kilpailu haastaa miettimään, pitäisikö työaika nostaa takaisin 40 viikkotyötuntiin nykyisestä 37,5 tunnista.  

– Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta rakennettiin 8 tunnin työpäivällä ja 40 viikkotyötunnilla, Satonen perusteli eduskuntaryhmän kesäkokouksessa pitämässään puheessa Hyvinkäällä.  

Palkkoja alentamalla ei hänestä sen sijaan voi parantaa työn kilpailukykyä, koska monilla perheillä on jo nyt vaikeuksia pärjätä.  

Puheenvuoronsa jälkeen Satonen myönsi medialle, että avauksen on tarkoitus herättää lähinnä keskustelua. Asian päättäminen on työmarkkinajärjestöjen käsissä, mutta hän toivoo avauksen saavan niissä vastakaikua.  

Hän sanoo, että viikkotyöajan nostolla olisi iso merkitys kunnille, jotka voisivat välttyä verojen nostamiselta tai palveluiden leikkaamiselta.  

Kokoomus aikoo Satosen mukaan julkaista omat ehdotuksensa tulevaisuuden työstä syksyn aikana.  

– Koska suomalainen työ ei tällä hetkellä ole riittävän kilpailukykyistä, tarvitaan hyvinvointiyhteiskunnan pelastustalkoot.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja