Mainos

Kokoomus gallupkärjessä

Kokoomus on Suomen suosituin puolue tällä hetkellä. Keskusta ja SDP yltävät kuitenkin lähes samaan kannatukseen. MTV:n uutisten Research Internationalilla teettämän mielipidetiedustelun mukaan mikä tahansa kolmesta suurpuolueesta saattaa nousta ensi vaaleissa ensimmäiseksi.

Tutkimukseen haastateltiin joulukuun alussa puhelimitse noin 2300:aa henkilöä, virhemarginaali on kaksi prosenttia kumpaankin suuntaan. Myös Helsingin Sanomien tänään julkaisemassa puoluegallupissa kolmen kärki oli tasainen SDP:n ollessa suosituin.

Mittauksen mukaan kokoomusta äänestäisi 24,4 prosenttia vastaajista. Luku on 0,2 prosenttiyksikköä parempi kuin edellisessä mittauksessa lokakuussa. Toisella sijalla on edelleen keskusta, 23,1 prosentin kannatuksella. Lokakuussa keskustalle mitattiin 22,4 prosentin kannatus. SDP on edelleen kolmannella sijalla mittauksessa, 22,8 prosentin kannatuksella. Myös demarit ovat parantaneet kannatustaan sitten lokakuun, jolloin heidän kannatuksekseen mitattiin 22,1 prosenttia.

Vasemmistoliitto on 7,6 prosentilla lähes samoissa luvuissa kuin aiemmin syksyllä, mutta vihreiden kannatus näyttää olevan laskussa. Joulukuun mittauksessa vihreitä kannatti 7,4 prosenttia, kun puolue aikaisemmissa mittauksissa hipoi yhdeksää prosenttia. RKP pysyy melko vakaasti viiden prosentin tuntumassa, tässä mittauksessa sille luvattiin 4,9 prosentin kannatus. Nuorsuomalaisten kannatusluvut ovat heilahtaneet alaspäin, ja nyt puolueelle mitattiin 0,9 prosentin kannatus.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.