Kokoomus ei hermostu Niinistön jarruttelusta

Kokoomuksessa ei hätkähdetä Sauli Niinistön uusinta viestiä haluttomuudestaan lähteä uudelleen ehdokkaaksi presidentinvaaliin.

- Ymmärrän, ettei hän nyt ottanut kantaa niin, että tämä olisi hänen lopullinen vastauksensa, kokoomuksen varapuheenjohtaja, opetusministeri Henna Virkkunen sanoo.

Palloliiton johtoon pyrkivä Niinistö kertoi eilen jalkapallotoimittajille, että hänen kiinnostuksensa presidentinvaaleihin on "päivä päivältä vähentynyt".

- Pitää muistaa, että hän on aina ollut vähän huono pyrkimään siihen tehtävään, puolustusministeri Jyri Häkämies sanoi.

Häkämies sanoi, että hänelle seuraavissa presidentinvaaleissa on vain yksi ehdokas eli Niinistö ja kaikki tehdään sen eteen, että hän olisi käytettävissä.

Myöskään kansanedustaja Ben Zyskowicz ja puoluevaltuustoa johtava Jukka Mäkelä eivät usko, että Niinistö olisi sanonut asiassa viimeisen sanansa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi antoi yhden lukuohjeen.

- Sanoo Niinistö mitä tahansa, heti epäillään, että se on siirto presidenttiehdokkuutta päin.

Katainen: Niinistön ehdokkuus ei ajankohtainen kysymys

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä kysymys Niinistön presidenttiehdokkuudesta ei ole tällä hetkellä ajankohtainen.

Kataisen mukaan kokoomuksessa yleisesti toivotaan Niinistön asettuvan ehdolle vuoden 2012 presidentinvaaleissa. Puheenjohtaja ei kuitenkaan aio ryhtyä murehtimaan Niinistön puheita siitä, että presidenttiys kiinnostaa häntä päivä päivältä vähemmän.

Katainen muistuttaa, että Niinistö on sanonut päättävänsä myöhemmin, lähteekö hän ehdokkaaksi vai ei.

Katainen kommentoi asiaa EU-maiden valtiovarainministerien kokouksessa Luxemburgissa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat