Mainos

Kokoomus ahtaalla kohumainoksen vuoksi

Kokoomuksen eurovaaliehdokas Risto E. J. Penttilä joutui selittelemään MTV:n EuroAreenan vaalitentissä kokoomuksen eurovaaliehdokkaan Kai Pöntisen kohuvaalimainosta.

Kohun vuoksi pois vedetty mainos julisti "Sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppi" muun muassa Helsingin Sanomien etusivulla.

Penttilä sanoutui Pöntisen kannasta irti meppitentissä Helsingissä.

- Itse en tuollaisia ilmauksia käyttäisi. Minusta se on huonoa tyyliä ja ihmisten leimaamista. Jos kuitenkin mennään sloganien taakse, niin peruskysymyksenähän on se, ettei sosiaaliturvaa saa käyttää väärin - oli kyse sitten suomalaista tai tänne tulevista ulkomaalaisista, Penttilä korosti.

Demareiden meppiehdokas Arto Bryggare hämmästeli sitä, ettei kokoomus ole irtisanoutunut selkeästi Pöntisen ilmauksista.

- Se olisi kyllä puheenjohtaja Jyrki Kataisen tehtävä, Bryggare totesi.

Samoilla linjoilla oli myös vihreiden europarlamenttiehdokas Heidi Hautala.

- Kokoomus pelaa tässä kaksilla korteilla. Kataisen olisi pitänyt sanoutua irti näistä kannanotoista.

Kokoomus sai täyslaidallisen myös Anneli Jäätteenmäeltä. Keskustan meppiehdokasta ihmetytti, ettei Jyrki Katainen ole aikaisemmin reagoinut Pöntisen kyseenalaisiin kannanottoihin.

- Katainen ei ole tainnut seurata maakuntalehtien kirjoittelua. Olen lukenut Pöntisen kannanottoja jo aikaisemmin useista maakuntalehdistä ja ne ovat olleet hyvin samanlaisia kuin tuo sosiaalipummimainos Helsingin Sanomissa. Kokoomus älähti vasta siinä vaiheessa, kun mainos ilmestyi Hesarin etusivulle, Jäätteenmäki hämmästeli.

Kohuvaalimainoksen jälkeisissä keskusteluissa on jopa veikattu, että maahanmuuttokriittisten perussuomalaisten äänet valuvat nyt Etelä-Pohjanmaalla kokoomuksellle. Timo Soini (ps.) piti väitettä huvittavana.

- Pöntinen on porvari, mutta ovatko kaikki porvarit pöntisiä? Soini letkautti.

(MTV3)

Lue lisää uutisia EuroAreenasta:

Katso Raimo Pitkäsen juttu (Kymmenen uutiset 4.6.2009)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.