Mainos

Kokoomuksen Virolainen kummastelee Rinnettä: Palkkaerot supistuvat vain teoilla

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Anne-Mari Virolainen hämmästelee SDP:n Antti Rinteen lausuntoa palkkatasa-arvosta.

– Hoivavastuun jakaminen tasaa palkkaeroja. Emme voi jäädä istuskelemaan ja odottamaan palkkaerojen tasoittumista, vaan tarvitaan tekoja, Virolainen toteaa.

Virolainen kummastelee SDP hiihtämistä kahdella ladulla vaatiessaan palkkatasa-arvon edistämistä. Virolainen muistuttaa SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backmanin ilmoittaneen ensimmäisenä, että SDP ei ole valmis viemään perhepakettia eteenpäin. Virolaisen mukaan juuri perhevapaiden jakaminen on hyvä keino naisten ja miesten palkkatasa-arvon edistämiseksi.

– Naiset käyttävät tällä hetkellä yleisesti vanhempainvapaat ja kotihoidon tuen käyttäjistä 94 % on naisia. Pitkät hoitovapaat ja katkonaiset työurat hidastavat naisten palkkakehitystä. Näin ollen myös naisten tuleva eläke jää pienemmäksi, Virolainen muistuttaa.

Virolainen vaatii konkreettisia tekoja palkkatasa-arvon vahvistamiseksi ja toivoo, että myös SDP kertoisi omat esityksensä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.