Mainos

Kokoomuksen veroalennuslinja ei kelpaa muille

Muut puolueet eivät lämpene kokoomuksen esityksille palkkaverotuksen keventämisestä parilla miljardilla ensi vaalikauden aikana.  

Puoluejohtajat ottivat mittaa toisistaan jälleen illalla MTV3:n vaalikeskustelussa. Keskustan Juha Sipilä piti veroalennuksia mahdottomina, ellei leikkauksia tehdä vastaavasti samalla summalla. Sipilä piti miljardien heittelyä sinne tänne humpuukina.  

– Ei näin voi rakentaa seuraavan hallituksen ohjelmaa, Sipilä valitteli.  

Kokoomuksen Alexander Stubb sanoi, ettei usko, että Suomi lähtee nousuun pienillä näennäistempuilla.  

– Täytyy tehdä suurempia ratkaisuja, pääministeri näki.  

Myös SDP:n Antti Rinne torjui veroalen. Rinteen mukaan hyvä on, jos veroaste pystytään pitämään ennallaan.  

Puoluejohtajat pysyttelivät ensimmäisen tunnin perusasemissa. Suomen velkaantuminen huoletti kaikkia, mutta pelkkien leikkausten voimaan talouden kunnostamisessa ei uskottu. Tosin niidenkin tarpeellisuus tunnustettiin.

Ensimmäisen tunnin kiihkeimmät hetket nähtiin, kun Stubb syytti ärhäkästi Sipilää omien esitysten perumisesta alkoholiesityksiä ja kasvurahastoa myöten ja kyseli keskustan linjan perään.  

Sipilä luonnehti jälleen Stubbin väitteitä humpuukiksi.  

– Ihan käsittämätöntä, kyllä täällä pitäisi puhua totta ensinnäkin. Kasvurahasto on edelleen ohjelmassa, mitään ei ole peruttu.  

Kumppanuus koetuksella  

Puoluejohtajat aloittivat väittelemällä hallituksen tekemättä jääneistä säästöistä ja loppusuoralla kaatuneista uudistuksista.  

– Minua saa potkaista polveen, jos äänestän oman hallituksen esitystä vastaan, sanoi Sipilä.  

Katsomo-video ei ole saatavilla

Stubb sanoi olevansa haluton haukkumaan hallituskumppania, vaikka SDP:n Antti Rinne on ladannut täyslaidallisen syytöksiä kokoomuksen lupausten pitämättömyydestä.  

Stubb sanoi kuitenkin, että entinen pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ja Rinteen edeltäjä Jutta Urpilainen löysivät yhteisen sävelen ja Urpilaisen moderni sosiaalidemokratia kantoi viime kevääseen.  

– Antti perui itse monta leikkauspäätöstä, Stubb huomautti.  

Rinne sanoi, että toimintakulttuurin muuttuminen kokoomuksessa on hämmentävää. Asiat, jotka on sovittu, eivät enää pidä.  

1:55:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.