Mainos

Kokoomuksen vaalivalvojaiset: Pahvi-Sauli potrettiin ja kädet kattoon!

Kädet huitovat ilmaa ja tunnelma on katossa. Lavalla Kaija Koo kiteyttää sen, mitä kannustusjoukot ehdokkaastaan ajattelevat "sä selviit mistä vaan, ja ihan todella, ei ole rajoja, nyt kun tanssitaan...".

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen voittajan, Sauli Niinistön, vaalivalvojaisissa tunnelma oli alkuillasta rento ja luottavainen, loppuillasta riehakas kuin yökerhossa hetkeä ennen pilkkua.

Ääntenlaskun aikaan tulostaulua toki tiirailtiin ahkeraan, mutta ennakkoäänten jälkeen jännitettävää oli lähinnä siinä, kipuaako ensimmäisen kierroksen äänisaalis 40 prosenttiin vai ei. Ei kivunnut, äänisaalis jäi 37 prosenttiin eli 1 131 127 ääneen. Mutta vaali-illan tunnelmaa se ei musertanut.

Jotain kokoomuslaisten odotuksista äänestystulosta kohtaan kertoo sekin, että vaalivalvojaisia vietettiin Sokos Hotel Presidentissä. Paikalla oli satoja ihmisiä, heidän joukossaan myön useita Niinistön julkkiskannattajia.

Koska Niinistö itse oli paikalla vain ajoittain, häntä valokuvissa tuurasi ansiokkaasti pahvi-Niinistö. Edes pahvinen presidenttiehdokas ei montaa hetkeä saanut rauhassa vaali-iltaa viettää, vaan häntä halailtiin ja valokuvattiin ahkeraan.

- Mun mielestä tää on ollut hieno vaali, mutta pitää muistaa että vielä on toinen kierros. Mutta tää on erinomainen asetelma toiselle kierrokselle, saadaan kaksi hyvää ehdokasta ja varmasti päästään keskustelemaan isänmaallisista, hienoista asioista, analysoi jalkapalloilija Aki Riihilahti.

- Tunnelma on helpottunut ja hyvä. Mut on kasvatettu kokoomuslaiseksi ja kokoomuslainen siis olen, kertoo vuoden 20098 miss Suomi Essi Pöysti.

- Saulista tulee fiksu ja filmaattinen presidentti, ehdottomasti paras presidentti, missi jatkaa.

Yleisön seassa vilahtelevat myös muun muassa autourheilija Mika Salo, laulaja Heidi Kyrö, tanssija Aira Samulin...

- Jotenkin tulin tänne sillä fiiliksellä, että peli on pelattu jo aikoja sitten. Uskoin henkilökohtaisesti siihen, että Pekka Haavisto nousee toiselle kierrokselle, joten yllätykselliseksi en iltaa kutsuisi, totesi muusikko Pepe Willberg.

Kun Niinistö itse asteli paikalle tuloksen ratkettua, häntä kohdeltiin jo kuin presidenttiä ikään. Kymmenien kuvaajien ja toimittajien laumaa maireasti hymyilevästä Niinistöstä ja hänen ylpeyttä uhkuvasta puolisostaan piti erossa vain korvanappimiesten tiukka kuri.

Aplodien saattelemana Niinistö nousi lavalle, kiitti kannattajiaan ja halasi puolisoaan.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.