Mainos

Kokoomuksen Satonen arvostelee oravanpyörästä hyppääjiä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja Arto Satonen arvostelee sitä, että työstä irrottautumisesta eli downshiftaamisesta on tehty hyve.  

Julkaisemassaan kirjassa Hyvinvointiyhteiskunnan pelastusoppi Satonen sanoo, että hyvätuloisten jättäytyminen pois työnteon oravanpyörästä merkitsee myös yhteiskunnan tulojen vähentymistä.  

Satonen pyrkii kirjassaan murtamaan 16 käsitystä, jotka ovat hänen mielestään myyttejä, jotka eivät kuitenkaan vie asioista oikeaan suuntaan. Tärkeintä olisi hänen mielestään lisätä suomalaisten työpanosta.  

- Eläkeiän nostoasia on mittasuhteiltaan varmaan kaikkein suurin. Työajan pidentämistä pidän myös keskeisenä juttuna. Jos viikkotyöaika saataisiin nostettua 40 tuntiin, en usko että sillä olisi merkittäviä haittavaikutuksia, mutta sillä olisi vaikutusta niin teollisuuden kilpailukykyyn kuin julkisen sektorin puolellekin, Satonen sanoi kirjan julkistamistilaisuudessa.  

Myös kirjaa julkistamistilaisuudessa kommentoinut kansanedustaja Tarja Filatov (sd.) arvioi, että lakisääteistä eläkeikää on jossakin vaiheessa jollain tavalla nostettava.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.