Mainos

Kokoomuksen Ravi moitti keskustaa epä-älyllisistä heitoista

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi on arvostellut hallituskumppani keskustaa reippain ottein.

Ravi oli selvästi ärsyyntynyt etenkin viime viikkojen vero- ja energiapoliittisesta keskustelusta. Ravi puhui tänään Turussa alkaneen kokoomuksen eduskuntaryhmän kaksipäiväisen kokouksen aluksi.

- Viimeaikaisessa poliittisessa keskustelussa näyttää lyhytnäköisyydestä ja pinnallisuudesta tulleen hyve. Keskusteluissa esiinnostettujen väitteiden todelliset seuraukset näyttävät jäävän suurelta osin hämärän peittoon, Ravi moitti.

- Viime viikkojen vero- ja energiapolitiikaa koskeneissa puheenvuoroissa on liian monesti heitetty ilmaan esityksiä, joiden todelliset vaikutukset suomalaiselle yhteiskunnalle on ainakin osittain tietoisesti jätetty avaamatta. Valitettavaa on lisäksi se, ettei näitä puheenvuoroja ole riittävässä määrin kyseenalaistettu, vaan kun jotakin näkemystä riittävän usein toistetaan puheissa, sitä aletaan pitää tosiasiana.

Ravi viittasi ruoan arvonlisäverosta käytyyn keskusteluun.

- Me kokoomuksessa olemme halunneet nostaa työllisyttä tukevaa ruoan arvonlisäveromallia ja vastineeksi siitä olemme saaneet puolivillaisia vastaväitteitä ja poliittista panettelua. Jopa suoranainen huutokauppamenteliteetti on saanut merkittävästi jalansijaa, Ravi ihmetteli.

Ravi muistutti puheessaan, että kokoomuslaiset näkemykset energiapolitiikasta nauttivat kansalaisten keskuudessa merkittävää kannatusta.

- Tämäkin pohdiskelu joutui epä-älyllisten heittojen ja suoranaisen tahallisen väärinymmärräyksen kohteeksi joidenkin muiden puolueiden edustajien kommentoinneissa, Ravi vihjasi.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen raportti Turusta (Kymmenen uutiset 24.8.2009)

Pekka Ravi ei innostu ajatuksesta, että ravintolaruuan alv:n laskeminen 12 prosenttiin rahoitettaisiin tinkimällä ansiotason noususta seuraavista veronkevennyksistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.