Kokoomuksen puoluesihteeriksi jo tunkua

Kokoomuksen puoluesihteeriksi haluavat mm. kansanedustajat Suvi Linde'n, Pertti Hemmilä ja Paula Risikko.

Puheenjohtajansa piakkoin vaihtavassa kokoomuksessa alkaa ilmaantua tarjokkaita myös uudeksi puoluesihteeriksi.

Kokoomuksen Nykypäivä-lehden mukaan uusimmat tehtävästä julkisesti kiinnostuneet ovat nykyinen apulaispuoluesihteeri Petteri Orpo ja kansanedustaja Suvi Linde'n. Jo aiemmin kiinnostuksensa ovat ilmaisseet kansanedustajat Pertti Hemmilä ja Paula Risikko sekä kokoomuksen Naisten liiton pääsihteeri Taru Tujunen.

Nykyinen puoluesihteeri Heikki A. Ollila ei ole enää paikalle ehdolla.

Kokoomuksessa puoluesihteeri on käytännössä puolueen puheenjohtajan valinta työparikseen.

Valtaosa eurovaaliehdokkaista kannattaa liittymistä sotilasliitto Natoon

Turun Sanomien tekemän vertailun mukaan kolme neljästä kokoomusehdokkaasta on sitä mieltä, että Suomen pitäisi kuulua Natoon. Keskustalaisista 70 prosenttia ja demareista kaksi kolmesta on jyrkästi jäsenyyttä vastaan. Vertailu tehtiin ehdokkaiden lehden vaalikoneelle antamien vastausten perusteella.

Kaikista vaalikoneeseen vastanneista eurovaaliehdokkaista kolme neljästä vastustaa Natoa jyrkästi tai varauksin. Lähes puolet olisi kuitenkin valmis osallistumaan EU:n kriisinhallintaoperaatioihin. Vaalikoneen kysymyksiin on vastannut 138 yhteensä 227 eurovaaliehdokkaasta.

Turvallisuuspolitiikan tutkija Teija Tiilikainen pitää tulosta odotettuna. Hän ennustaa, että kokoomus ryhtyy tekemään Nato-kysymyksellä oppositiopolitiikkaa kesäkuun puheenjohtajavalinnan jälkeen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat