Mainos

Kokoomuksen puoluesihteeri tipahtaneista kannatusluvuista: Harmittaa

Kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arve kommentoi tuoreita kannatuslukuja harmittaviksi.

–Totta kai sellainen tulos harmittaa. Gallupeissa on sinällään ollut liikkumista suuntaan jos toiseen, joten kevään vaaleista on todella tulossa hyvin jännittävät. Uskon, että tulemme näkemään gallupvaihteluita kevään aikana vielä lisää, Arve sanoo.

Ylen vaaligallupissa Kokoomus oli tippunut kolmanneksi 16,3 prosentin kannatuksella. Kannatusluku on huonoin 2000-luvun aikana. Arven mukaan Kokoomus kirkastaa kevään aikana viestiään.

– Tänä keväänä on tärkeää erityisesti se, että puolueet kertovat selkeästi omat vaihtoehdot ratkaisujen eteen miten Suomi saadaan liikkeelle. Puolueiden täytyy kertoa myös se, miten he ymmärtävät Suomen tilanteen tällä hetkellä, onko meillä yhteinen tilannekuva? Arve pohtii. 

Tuoreessa gallupissa suurin puolue on keskusta 26 prosentin kannatuksella, toiseksi suurin on SDP 17,2 prosentin kannatuksella. Puoluekantansa kertoi 60,8 prosenttia eli hieman vähemmän kuin joulukuussa.

– Se yksi asia, mikä kiinnittää huomiota tässä gallupissa, on se, että iso osa ihmisistä ei kerro kantaansa. Ihmiset odottavat varmasti sitä, että keskustellaan eri puolueiden vaihtoehdoista ja siitä, miten Suomi sieltä saadaan liikkeelle ja miten Suomeen saadaan lisää työpaikkoja, Arve luonnehtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.