Mainos

Kokoomuksen puheenjohtajapeli käy kuumana

Entiset puheenjohtajat puuttuivat kokoomuksen puheenjohtajapeliin. Sauli Niinistö suosittelee Jyrki Kataisen valintaa ja varoittaa valitsemasta paikalle niin sanottua konkariehdokasta.

Kokoomus-logo

Kokoomus aloitti tänään puoluekokouksensa Seinäjoella. Huomenna ratkeava puheenjohtajakisa on saanut uusia käänteitä, kun kokoomuksen entiset puheenjohtajat ovat nousseet esiin ja paljastaneet suosikkinsa.

Ex-puheenjohtaja, Euroopan investointipankin varapääjohtaja Sauli Niinistö suosittelee MTV:n haastattelussa Jyrki Kataisen valintaa ja varoittaa valitsemasta paikalle niin sanottua konkariehdokasta.

Kokoomuksen muut entiset puheenjohtajat astuvat oikein ryminällä esiin. pelin avasi Harri Holkeri antamalla tukensa Ilkka Kanervalle ja Ilkka Suominen puolestaan tukee Jyrki Kataisen valintaa.

- Olemme aika paljon puhuneet Kataisen kanssa aikoinaan, olleet aika paljon eri mieltäkin, mutta minuun on aina vedonnut sellainen nuoremman miehen aitous, joka hänen mielipiteistään ja ajattelustaan heijastuu ja matkan varrella olen havainnut, että se on sittenkin ominaisuus joka on aivan keskeinen, Niinistö perustelee.

Niin sanottua konkaria Wienistä tavoitettu Niinistö ei kokoomusjohtoon halua. Hän muistelee miten sai puolueen johtoonsa toisen kauden kansanedustajana kymmenen vuotta sitten, kun kokoomuksen kannatus oli alamaissa. Tämä piikki menee Ilkka Kanervalle.

Puheenjohtajakisa on silti aidosti auki ja monet miettitvät miten aitoa on gallupsuosikki Marjo Matikainen-Kallströmin kannatus. Kukaan ei aio silti luovuttaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.06.2004).

(Kymmenen uutiset 04.06.2004).

(Seitsemän uutiset 04.06.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.