Mainos

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat tähyävät jo seuraaviin vaaleihin

Kampanjointi on kiivaimmillaan kokoomuksen puoluekokouksessa. Uusi kokoomuksen puheenjohtaja ja samalla uusi pääministeri valitaan huomenna.

Ehdokkaat ilmoittivat jo tähtäväänsä voittajapuolueeksi ensi kevään eduskuntavaaleissa MTV Uutisten Kymmenen uutisissa.

Helsingin Sanomien gallupissa kokoomus ja keskusta olivat kannatuksessa rinta rinnan. Hallitustovereiksi eivät Paula Risikko, Alexander Stubb ja Jan Vapaavuori uskaltaneet hallituspuolueita vielä ihan sanoa. 

– Kyllä siellä hallituksessa täytyy ainakin olla sellaiset puolueet, jotka ymmärtävät talouspolitiikkaa paremmin kuin nykyiset, Paula Risikko toteaa.

– Seuraaviin eduskuntavaaleihin on pitkä matka. Kymmenessä kuukaudessa gallupit voivat muuttua vielä moneen kertaan. Uskon kuitenkin, että kokoomuksen sininen tolppa tulee nousemaan paljon keskustan yläpuolelle. Suomen kansa aikanaan päättää ketkä muut saavat luottamusta seuraavissa vaaleissa. Olennaista tämän osalta ja kokoomuksen osalta on, miten tuleva pääministeri tulee pärjäämään tehtävässään ja ennen kaikkea Suomen talouspolitiikan johtamisessa, Jan Vapaavuori sanoo.

– Hyvin vaikea sanoa. Meidän tavoitteena on voittaa vaalit 2015 ja sen jälkeen tehdä kokoomuslaisempaa, keskustaoikeistolaisempaa politiikkaa, muotoilee Stubb.

Ajoissa nukkumaan

Huomenna 850 puoluekokousedustajaa valitsee äänestyksessä puheenjohtajan Jyrki Kataisen seuraajaksi. Kolme puheenjohtajaehdokasta ilmoitti menevänsä tänään nukkumaan ajoissa ja valmistautumaan siten huomisiin puheisiin ja äänestykseen. 

– Töitä vielä riittää, eikä peli ole ollenkaan pelattu, ilmoittaa Risikko nauraen.

– Huomenna puheet ja huomenna sitten 100 prosentilla uuden puheenjohtajan taakse kuka se onkaan, Stubb tiivistää.

– Ollaan tehty hyvä kampanja ja meistä kolmesta on otettu enemmän kuvia yhdessä kuin kenestäkään muusta, kertoo Vapaavuori kampanjasta.

Orpo Vapaavuoren takana 

Aikaisemmin tänään kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi tukevansa Jan Vapaavuorta seuraavaksi puheenjohtajaksi. Kaikki ehdokkaat totesivat MTV:n Kymmenen uutisissa, että asialla on merkitystä.

– On sillä merkitystä. Erittäin hyvä päätös Petteri Orpolta. Meillä kokoomuksessa on tapana sanoa, että me päätetään omalla sydämellä ja aivolla. Hän valitsi tällä kertaa Vapaavuoren, Stubb toteaa.

– Jokainen kokoomuslainen tekee ihan oman valinnan, eikä vilkuilla muiden laduille, Risikko taasen sanoo.

– En usko, että kenenkään tuki on ratkaisevaa. Joku merkitys tietenkin kannattajilla on, eihän heitä muuten kerättäisi. Petteri Orpo on arvostettu ihminen ja uskon, että aika iso osa puoluekokouksen edustajista olisi toivinut hänen olevan mukana tässä kisassa, että siinä mielessä hän nauttii laajaa arvostusta, Vapaavuori kertoo.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.