Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo: Jokainen pidettävä mukana – työllisyys vaatii uusia toimia

– Minä tahdon, että Suomessa jokainen - aivan jokainen suomalainen - pidetään mukana! Että toivoa riittää kaikille, ei vain vahvoille, linjasi kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri Orpo Lappeenrannan puoluekokouksessa.

Petteri Orpo toivoi linjapuheessaan, että puolue kävisi enemmän keskustelua vähäosaisuudesta ja köyhyydestä Suomessa.

– Ilman vahvaa keskiluokkaa ei ole hyvinvointia, koska ei ole sen kustantajia

– Toki on mahdollista rakentaa yhteiskunta, jossa keskiluokka on pieni. Mutta se on jakautunut yhteiskunta, jossa mahdollisuuksien tasa-arvo on järkkynyt. Minä en tahdo sellaista Suomea. Tahdon, että kaikki pysyvät mukana myös nopeassa muutoksessa jatkoi Kokoomuksen uusi puheenjohtaja.

Petteri Orpo sanoi myös, että Kokoomus pysyy hallituksessa, mutta ei millä hinnalla millä hyvänsä.

– Tehtävät päätökset ratkaisevat. Olemme vuosi sitten sopineet hallituksen yhteisestä ohjelmasta. Se ohjelma on Suomelle hyvä, painotti Orpo.

– Mutta nyt sovituilla toimilla emme vielä pääse hallitusohjelman tavoitteisiin, arvioi Petteri Orpo.

– Käyn heti ensi viikolla keskustelun Keskustan ja Perussuomalaisten puheenjohtajien kanssa. Haluan sopia siitä, että hallitus jo budjettiriihessä tekee uusia päätöksiä, jotka vievät meitä kohti hallitusohjelman tavoitteita. Esimerkiksi 110 000 työpaikan tavoite edellyttää hallitukselta uusia, mittavia toimia. Se ei toteudu helpolla, linjasi puheenjohtaja Orpo Kokoomuksen tavoitteita hallituksessa.

Lue myös:

    Uusimmat