Mainos

Kokoomuksen kannatus noussut aallonpohjasta

Kokoomus sai Suomen Gallupin puoluekannatusarviossa 18,3 prosentin kannatuksen, joka on lähes prosenttiyksikön korkeampi kuin edellisessä mittauksessa. SDP:n kannatus oli 25,7 ja keskustan 24,0 prosenttia.

Kokoomus näyttää olevan toipumassa kannatuksensa aallonpohjasta. SDP ja keskusta ovat lievästi menettäneet suosiotaan, mutta kokoomuksen kannatus on piristymään päin.

Suomen Gallup on tehnyt jälleen neljän puolueen toimeksiannosta tutkimuksen puolueiden kannatuksesta. SDP:lle tutkimus antoi 25,7 prosentin kannatuksen. Alkuvuonna tehdyssä vastaavassa selvityksessä SDP:n kannatus oli 26,0 prosenttia. Keskustan kannatus laski 24,2 prosentista 24,0 prosenttiin. Kokoomus sai puoluekannatusarviossa 18,3 prosentin kannatuksen. Edellisessä mittauksessa kokoomuksen suosio laski 17,4 prosenttiin eli alemmas kuin kertaakaan aiemmin vuoden 2002 alusta tehdyissä vastaavissa tutkimuksissa.

Tutkimuksessa kysyttiin, että jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, niin minkä puolueen tai muun ryhdittymän ehdokasta haastateltava äänestäisi. Vasemmistoliitto sai taakseen 9,5 prosentin tuen, kun se edellisellä kerralla oli 9,6 prosenttia. Vihreiden kannatus sen sijaan nousi 9,4 prosentista 9,5:een. Kristillisdemokraattien kannatusarvio laski 4,9 prosentista 4,6 prosenttiin. RKP:n kannatus laski 4,7 prosentista 4,4:ään ja perussuomalaisten 2,0 prosentista 1,9:ään.

Muiden puolueiden osuus nousi 1,8 prosentista 2,1:een. Puoluekannatusarvio laadittiin yhdistämällä toisiinsa haastatteluissa saadut vastaukset sekä vaalitilastot viime eduskuntavaaleista.

Tutkimuksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen. Haastatteluja tehtiin 2 359, ja otos edustaa maan äänestysikäistä väestöä Ahvenanmaa pois luettuna. Haastattelut tehtiin 24. maaliskuuta-15. huhtikuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.