Mainos

Kokoomuksen kannatus alamaissa

SDP on säilyttänyt asemansa suurempana puolueena ja keskustan kannatus on prosenttiyksikön pienempi kuin vaaleissa, kertoo mielipidemittaus. Kokoomuksen kannatus ei ole näyttänyt piristymisen merkkejä.

Kokoomuksen kannatus on pysynyt eduskuntavaaleja alemmalla tasolla. Taloustutkimuksen Ylen radiouutisille tekemän mielipidetiedustelun mukaan kokoomusta kannatti toukokuussa 17,8 prosenttia vastaajista, mikä on puolisen prosenttiyksikköä enemmän kuin huhtikuun mittauksessa. Maalisvaaleihin verrattuna puolueen kannatus on noin prosenttiyksikön alempi.

SDP säilytti asemansa suurimpana puolueena. Sosialidemokraatteja kannatti 26,6 prosenttia, mikä ylittää puolueen saaman vaalikannatuksen kahdella prosenttiyksiköllä. Huhtikuun mittaukseen verrattuna SDP:n kannatus oli kuitenkin laskenut runsaan prosenttiyksikön.

Keskustan kannatus oli tiedustelun mukaan nyt 23,6 prosenttia eli 0,3 prosenttiyksikköä korkeampi kuin viime kuussa. Keskustan kannatus on edelleen prosenttiyksikön alempi kuin eduskuntavaaleissa.

Vihreitä ilmoitti kannattavansa 10, vasemmistoliittoa 8,9 ja kristillisdemokraatteja 4,2 prosenttia. RKP:n kannatus oli 3,7 prosenttia, ja perussuomalaisia kannatti 2,8 prosenttia.

Radion uutistoimitus on teettänyt vuodesta 1974 Taloustutkimuksella mielipidetiedusteluja poliittisten puolueiden kannatuksesta. Kannatusta mitataan kuukausittain heinäkuuta lukuunottamatta. Mittauksessa haastateltiin noin 1 900 vastaajaa. Virhemarginaali on kaksi prosenttia suuntaansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.