Mainos

Kokoomuksen johtajapeli kiihtyy

Kokoomuksen Helsingin piiri haluaa puolueen uusia puolueen johdon. Piiri ei kuitenkaan tue Martin Saarikangasta puheenjohtajaksi. Ville Itälällä on pikakyselyn mukaan useimpien muiden piirien tuki, eikä hän tunne asemaansa uhatuksi.

Kokoomuksen Helsingin piiri on päättänyt yllättäen, että puolueelle on saatava uusi johto. Samalla se teki yksimielisen periaatepäätöksen, ettei se lähde tukemaan kansanedustaja Martin Saarikangasta puolueen puheenjohtajakisassa ensi kesän puoluekokouksessa.

Kritiikki suuntautuu puheenjohtaja Ville Itälään, jossa ei piiriläisten mukaan ole tarpeeksi jämäkkyyttä.
Päätösten taustalla on piirin huoli kokoomuksen jyrkästi laskeneista kannatusluvuista. Puolueen kannatus on laskenut Helsingissä vuoden 2000 kunnallisvaaleista peräti 9 %.

Helsingin Kokoomuksen puheenjohtaja Kai Hagelbergin mukaan päätös oli yksimielinen. - Keskustelujen jälkeen todettiin että häviäisimme 8 paikkaa ja 9 prosenttiyksikköä. Nyt on tehtävä jotain ja piirihallitus päätti yksimielisesti että puoluejohto on vaihdettava.

Hagelbergin mukaan piiri haluaa ilmoituksellaan rohkaista muita haastamaan Itälän puheenjohtajakisassa.

Itälä rauhallisin mielin


Puolueen puheenjohtaja Ville Itälä ei tunne asemaansa kovin uhatuksi Helsingin piirin päätöksestä huolimatta. -On ihan hyvä, että kun pinnan alla on kytenyt linjaerimielisyyksiä, ne rupeavat tulemaan esiin ja päästään keskustelemaan puolueen linjasta.

Itälä sanoo toki olevansa huolissaan puolueelle tärkeästä Helsingin piiristä. Hänestä kyse on kuitenkin lähinnä Helsingin kunnallispolitiikan ongelmista ja kannatuksen laskusta nimenomaan Helsingissä.

-He kuvittelevat, että ongelmat voidaan ratkaista sillä, että puolueen puheenjohtaja, joka on turkulainen, vaihdetaan. Itälän mukaan Helsingissä pitäisikin miettiä ongelmien syitä eikä siirtää niitä muualle.

Itälä myös muistutti, että kokoomus on linjansa valinnut ja saanut siitä hyvää palautetta kentältä. -Ei muutamasta gallupluvusta kannata niin paljon hermostua, hän huomautti.

Itälällä muiden piirien tuki

Nelosen uutisten kyselyssä ykkössuosikki kokoomuksen puheenjohtajaksi on edelleen Ville Itälä. Hänellä oli 11 piirijohtajan tuki. Neljä piiriä ehdotti kuitenkin vaihtoehtoa.

Itälän lisäksi niminä mainittiin Jari Koskinen, Marjo Matikainen-Kallström, Sauli Niinistö ja Sari Sarkomaa.

Yksikään piirijohtaja ei valitsisi Martin Saarikangasta puolueen johtoon.

(MTV3 - STT)

(Kymmenen uutiset 10.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.