Mainos

Kokoomuksen johdossa käynnissä pudotuspeli

Kokoomuksessa on syntymässä lihava riita eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ben Zyskowiczin syrjäyttämisaikeista. Puolueen varapuheenjohtaja

Kokoomuksessa myönnetään avoimesti, että tilanne kertoo puolueen voimakaksikon, puheenjohtaja Ville Itälän ja Ben Zyskowiczin tulehtuneista suhteista.

- Jotain on tehtävä. keskustelun jälkeen piirihallitus päätti yksimielisesti että puoluejohto on vaihdettava, puheenjohtaja Kaj Hagelberg Helsingin Kokoomuksesta kertoo.

Tämä Helsingin piirin kahden viikon takainen päätös oli sodanjulistus Itälälle, ja harva uskoi, etteikö ryhmäpuheenjohtaja Zyskowicz ei ollut siitä tietoinen.

Tuolloin helsinkiläiset elättelivät vielä toiveita, että ex-maatalousministeri Jari Koskinen asettuisi Itälän vastaehdokkaaksi kesäkuun puoluekokouksessa.

Järkytys oli täydellinen, kun Itälä pani vastapelin pystyyn ja puhui Koskisen Zyskowiczin vastaehdokkaaksi ryhmän johtoon. Eli taistelu kykypuolueen sisällä on nyt armotonta ja puhelimet ovat tänään soineet taajaan

Zyskowicz ei aio paikastaan luopua ja myös lähipiiri puolustaa esikuvaansa.

- Siis vaarallista olisi tuudittautua sellaiseen ajatukseen että kokoomuksen ongelmat sillä poistuisivat tai edes lieventyisivät, että ryhmäpuheenjohtaja vaihdettaisiin. Kyse on kuitenkin yhdestä Suomen asiantuntevimmista, osaavimmasta ja profiililtaan uskottavimmasta poliitikosta, oli kyse mistä puolueesta tahansa, kokoomuksen kansanedustaja Jan Vapaavuori kertoo.

Kokoomuksen sisäpiireissä myönnetään, että tilanne kertoo puolueen vahvojen miesten tulehtuneista suhteista.

Myös kokoomuksen naisjärjestö pui puheenjohtajatilannetta tänään. Naisten osalta tilanne on heikko, sillä Sari Sarkomaa ja Marjo Matikainen-Kallström ovat ehdokkuudesta jo kieltäytyneet.

Joka tapauksessa kokoomuksessa ryhmäpuheenjohtajan ja puheenjohtajan valinnat on sidottu toisiinsa. Nyt, taistelun ollessa avointa, jos Zyskowicz säilyttää paikkansa ryhmän johdossa, Itälän on vaikea jatkaa puheenjohtajana.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.