Kokoomukselta ja keskustalta vihreää valoa sote-valiokunnan asiantuntijalausuntojen julkistamiseen

Kokoomus ja keskusta tukevat eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan saamien asiantuntijalausuntojen julkistamista.

Valiokunnan puheenjohtaja, demarikansanedustaja Krista Kiuru kertoi aiemmin STT:lle, että valiokunnan viime torstaina saamat asiantuntijalausunnot sote-uudistuksesta tulevat erittäin todennäköisesti julkisiksi valiokunnan tiistaisessa kokouksessa.

Sote- ja maakuntauudistus kaatui viime viikolla, kun hallituksen eronpyynnön jälkeen eduskunnan puhemiesneuvosto päätti, ettei uudistuksen käsittelyyn ole enää edellytyksiä.

Muun muassa Tampereen yliopiston julkisoikeuden apulaisprofessori Pauli Rautiainen vaati Twitterissä lausuntoja julkisiksi sen jälkeen, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi Ylen Ykkösaamussa sote-uudistuksen kaatuneen aikapulaan ja eduskunnan hidasteluun.

Kiuru: Asiakirjoista näkee, että sote kaatui perustuslakiin

Kiurun mukaan torstaiset asiakirjat puhuvat sen puolesta, että sote-uudistus kaatui perustuslaillisiin ongelmiin.

Sote-valiokunnan varapuheenjohtaja, keskustan kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen kertoi STT:lle tekstiviestitse, että keskustalle käy asiantuntijalausuntojen julkistaminen.

Kokoomuslainen valiokunnan jäsen, Sari Sarkomaa twiittasi pitävänsä välttämättömänä, että kaikki uudistukseen liittyvät asiantuntijalausunnot julkaistaan eduskunnan asiaa käsitelleissä valiokunnissa.

Lue myös:

    Uusimmat