Mainos

Kokonaistuotanto laskussa

Kokonaistuotanto laski Tilastokeskuksen kansantalouden tilinpidon mukaan helmikuussa 1,9 prosenttia edellisvuoden helmikuuhun verrattuna. Teollisuuden, rakentamisen ja liikenteen tuotanto supistui vuoden takaisesta, mutta sen sijaan kauppa ja alkutuotanto kasvoivat. Myös julkisten ja muiden palveluiden tuotanto lisääntyi.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto laski helmikuussa lähes 8 prosenttia edellisestä vuodesta. Sähköteknisten tuotteiden tuotanto supistui eniten. Laskua oli 16 prosenttia. Energianhuolto ja kemian teollisuus putosivat edellisvuoden helmikuusta 7 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden tuotannon hiipuminen pysähtyi. Maa- ja metsätalouden tuotanto lisääntyi helmikuussa prosentin vuoden takaiseen verrattuna. Hakkuiden supistuminen pysähtyi. Koko kaupan toimialan tuotanto kasvoi lähes 2 prosenttia viime vuoden helmikuuhun verrattuna. Vähittäiskaupan myyntimäärät paranivat 3 prosenttia, tukkukaupan prosentin.

Autokauppa piristyi reilun prosentin nousuun monen kuukauden hiljenemisen jälkeen. Liikennetoimialan tuotanto laski prosentin, sillä rautatiekuljetukset vähenivät 8 prosenttia. Posti- ja teletoiminta kasvoi vuoden takaiseen verrattuna. Muiden palvelujen ja julkisen toiminnan tuotanto lisääntyi vajaat 2 prosenttia. Rakentaminen supistui 2 prosenttia vuoden 2001 helmikuusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.