Mainos

Kokonaistuotanto laski prosentin heinäkuussa

Kokonaistuotannon määrä oli heinäkuussa 1,0 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin, ilmenee Tilastokeskuksen tänään julkistamista luvuista.

BKT:n vuositason lasku jatkui jo kolmatta kuukautta peräkkäin. Kesäkuuhun verrattuna heinäkuun kokonaistuotanto pysyi kuitenkin saman suuruisena, kun se alkuvuonna helmikuusta kesäkuuhun asti on laskenut aina edelliskuukauteen verrattuna. Tammi-heinäkuussa BKT:n kasvu vuoden takaisesta jäi 1,6 prosenttiin.

Tilastokeskuksen laskeman kokonaistuotannon kuukausikuvaajan mukaan kuudesta päätoimialasta vain kahden eli teollisuuden ja rakentamisen tuotanto oli heinäkuussa laskussa. Sen sijaan maa- ja metsätalouden, liikenteen sekä julkisten ja muiden palvelujen toimialat kasvoivat selvästi.

Teollisuuden sisällä jyrkimmässä laskussa oli edelleen sähköteknisten tuotteiden tuotanto, joka jäi melkein viidenneksen vuoden takaisia huippulukemia pienemmäksi. Koko teollisuuden tuotanto laski viisi prosenttia ja puu- ja paperiteollisuuden tuotanto 12 prosenttia. Rakentaminen supistui neljä prosenttia. Kauppa kasvoi vajaan prosentin.

Maa- ja metsätalouden tuotanto kasvoi lihantuotannon ja hakkuiden kasvun ansiosta neljä prosenttia. Maantiekuljetusten kasvu taas lisäsi liikennetoimialan tuotantoa kahdella prosentilla. Muut palvelut ja julkinen tuotanto olivat vuoden takaiseen verrattuna hieman vajaan kahden prosentin kasvussa.

Edelleen kokonaistuotannon määrä oli kuitenkin heinäkuussa 37 prosenttia suurempi kuin laman pohjalukemissa maaliskuussa 1993, Tilastokeskus huomauttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.