Mainos

Kokonaistuotanto laskenut hieman

Suomen kokonaistuotanto laski elokuussa 0,6 prosenttia viime vuoden elokuuhun verattuna. Tuotanto supistui kuudesta päätoimialasta neljässä, eli alkutuotannossa, teollisuudessa, rakentamisessa ja kaupan alalla. Julkisten ja muiden palvelujen toimiala kasvoi, ja liikenteen tuotanto pysyi ennallaan vuodentakaiseen verrattuna.

Teollisuuden tuotanto laski elokuussa lähes 2 prosenttia. Sähköteknisten tuotteiden tuotanto kasvoi 6 prosenttia, mutta puu- ja paperiteollisuuden tuotanto pieneni 12 prosenttia. Kaupan tuotanto väheni prosentin. Kaupan sisällä vähittäiskauppa lisääntyi 4 prosenttia. Tukkukauppa väheni 2 prosenttia ja autokauppa 8 prosenttia. Maa- ja metsätalouden tuotanto pieneni elokuussa 6 prosenttia, mikä johtui lihantuotannon ja hakkuiden vähenemisestä.

Liikennetoimialan tuotanto pysyi saman suuruisena kuin edellisvuoden elokuussa. Posti- ja teleliikenne sekä maantiekuljetukset kasvoivat, kun taas rautatiekuljetukset vähenivät 6 prosenttia. Muiden palvelujen ja julkisen toiminnan tuotanto kasvoi hieman alle 2 prosenttia. Rakentaminen supistui 3,5 prosenttia.

Kokonaistuotanto on kasvanut kuluvan vuoden tammi-elokuussa yhteensä 1,4 prosenttia viime vuoden kahdeksaan ensimmäiseen kuukauteen verrattuna.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.